Erhverv

Så mange grønne biler har din kommune

Skive Kommune udleder mest co2 pr. kilometer, viser en undersøgelse.

Der er stor forskel på, hvor grønne de forskellige kommuners bilflåder er. Arkivfoto: Casper Dalhoff

Når det kommunale personale kører rundt i landets kommuner for at servicere borgerne, er der stor forskel på, hvor meget co2 de udleder. Nogle kommuner har nemlig en langt større andel af grønne biler i deres kommunale bilflåde end andre.

Det viser en opgørelse lavet af De Danske Bilimportører på baggrund af tal fra Bilstatistik.dk.

»Vores nye undersøgelse viser, at der er stor forskel på kommunernes bilflåder når det gælder co2-udledning og sammensætningen af drivmidler,« siger Mads Rørvig, der er direktør i De Danske Bilimportører, i en pressemeddelelse.

På toppen af listen over kommuner med den højeste andel af elbiler i deres kommunale bilflåde finder man ø-kommunerne Samsø og Læsø, der begge har over 50 pct. elbiler.

Umiddelbart efter følger Furesø Kommune med 46,7 pct. elbiler, mens Tårnby og Albertslund fuldender top-fem med hhv. 42,6 pct. elbiler og 40 pct. elbiler.

I den helt anden ende af skalaen har seks kommuner ifølge De Danske Bilimportører slet ingen elbiler, plug-in hybridbiler eller biler, der kører på gas eller brint.

De Danske Bilimportører har desuden også opgjort, hvilke kommuner bilflåder der udleder mest co2 pr. kørte kilometer. Her topper Skive Kommune listen med 183,7 gram co2 pr. kilometer, mens Ballerup Kommune udleder næstmest med 180,5 gram pr. kilometer.

Gennemsnitligt er 92,1 pct. af kommunernes bilflåder konventionelle biler, mens der i gennemsnit er 7,9 pct. af de biler, De Danske Bilimportører definerer som ”grønne biler”.

»Vores undersøgelse viser, at ni ud af ti nyere kommunale biler kører på benzin eller diesel. På vej mod efterårets kommunalvalg ser vi det derfor som et oplagt tema at diskutere, hvilken bilpark man ønsker, og om man har tilstrækkelig med opladere til bilerne i kommunen,« siger Mads Rørvig.

Læs også