Erhverv

Anders Holch Povlsen om rekordregnskab i Bestseller: »Det er ikke dårligt at have en mere trimmet organisation«

Anders Holch Povlsen trimmede butikken og forberedte Bestseller på det værste, da corona ramte. Det viser sig nu i regnskabsbøgerne med rekordindtjening. Samtidig er der snart lige så mange medarbejdere i koncernen, som før krisen ramte.

Artiklens øverste billede
Anders Holch Povlsen er en af verdens rigeste personer og ejer modekoncernen Bestseller, hvor han også er adm. direktør. Selskabet har netop præsenteret årsregnskab for 2020/2021. Foto: PR/Bestseller

Der lød ramaskrig fra flere sider, da Anders Holch Povlsen i marts sidste år fyrede 750 af medarbejderne i landets største modekoncern, Bestseller.

Baggrunden og begrundelsen for fyringerne var den omsiggribende coronapandemi, som lukkede samfund og dermed også butikker verden over og satte Bestsellers forretningsmodel under massivt pres.

I dag - godt 18 måneder senere - ligner det rettidig omhu fra Anders Holch Povlsen at skære sin forretning til. Selskabet har netop offentliggjort rekordregnskab med et resultat før skat på 4,6 mia. kr. ud af en omsætning på 26,4 mia. kr.

Samtidig er antallet af medarbejdere ved at være tilbage på samme niveau som før coronapandemien ramte verden, og en fyreseddel ramte 750 Bestseller-medarbejdere.

»Da coronakrisen ramte os, prøvede vi at være meget rettidige og påpasselige i forhold til, hvad der kunne ramme os, hvor alvorligt det kunne blive, og hvor længe det ville vare. Vi gjorde os klar til det værst, og det var det helt rigtige at gøre. Det gjorde, at vi kunne agere,« siger Anders Holch Povlsen, som både har titel af ejer af og adm. direktør i Bestseller.

Anders Holch Povlsen understreger, at der ligger en holdindsats bag Bestsellers comeback, og at coronakrisen har lært ham og organisationen, at de kunne stå op og kæmpe, da det så sværest ud og pengene fossede ud af kassen.

»Det er ikke dårligt at have en mere trimmet organisation og nogle mere trimmede omkostninger,« siger han.

Et af de områder, som er accelereret under coronakrisen er den digitale omstilling. Anders Holch Povlsen har talt om digitaliseringens muligheder flere år og lang tid før de fleste, og selvom Bestseller var godt på vej med digitale løsninger, har coronakrisen mere eller mindre tvunget digitale løsninger igennem.

Ifølge nye tal udgør salg via online kanaler 42 pct. af Bestsellers samlede omsætning, men måske endnu vigtigere er de digitale platforme i Bestsellers B2B-forretning styrket.

»Vi har i mere end 25 år forsøgt at være på forkant og afprøve nye ting for ikke kun at have en fysisk nærhed til markedet men også have en digital nærhed,« siger Anders Holch Povlsen og fortsætter:

»Det er ikke noget nyt og stort, men det er en af de ting, vi er taknemmelige over: At vi har styrket vores partnerskaber og relationer til både kunder og leverandører og skabt en digital nærhed. De føler sig mere som en del af Bestseller, og vi bliver en mere integreret og større del af deres forretning,« lyder det fra Anders Holch Povlsen.

I en tid med stor usikkerhed handler det om at skabe relationer til sine samarbejdspartnere, og de relationer bygger man ifølge Holch Povlsen bedst op på digitale platforme, hvor kunder nemt og hurtigt kan servicere sig selv. Samtidig giver digitaliseringen også mulighed for at undgå for meget ventetid fra de pressede leverandører.

»En del af vores nye kollektioner bliver digitale, for vi har ikke tid til at vente på prøverne. Der kommer ikke til at være et showroom pakket med en flot kollektion, men det er dejligt, for det vil gøre os endnu hurtigere og mere effektive, og jeg tror også, vores leverandører vil sætte pris på det,« siger Anders Holch Povlsen.

Hvor langt det digitale momentum kan bringe Bestseller, vil Anders Holch Povlsen ikke ind på. Han fokuserer på at »gøre det bedre i dag end i går,« og »tage et skridt af gangen.«

»Så må vi se, hvad det bliver til. Vi er en ambitiøs virksomhed, men vi er også ydmyge, og der er mange om buddet,« lyder det.

Anders Holch Povlsen står bag holdingselskabet Heartland, hvor Bestseller udgør langt den største del af omsætningen. Han har en estimeret formue på knap 78 mia. kr., hvilket gør ham til en af verdens 200 mest velhavende personer.

Han har med andre ord også andre forretningsaktiviteter end Bestseller, men adspurgt direkte om han ikke skal finde en adm. direktør i stedet for selv at stå for driften i selskabet, er svaret klar. Han er ikke færdig med at drive Bestseller som adm. direktør.

»Nej, det er der ingen planer om. Jeg er god til at uddelegere, så mit job er ikke så svært,« siger han.

Bestsellers nøgletal 2020/2021 (mio. kr.)
20/21 19/20 18/19
Omsætning 26.405 24.113 25.800
Resultat før skat 4.604 776 2.775
Årets resultat 3.609 415 2.108

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.