Erhverv

Med technofest og tale åbnede verdens rigeste mand ny fabrik

Teslas nyeste Gigafactory åbnede med et brag af en fest og tale fra stifteren selv. Målet er at producere 10.000 biler om ugen.

Teslas nye Giga-Berlin-Brandenburg fabrik åbnede lørdag med en technofest. Illustration: Tesla

Lørdag slog Tesla-stifter Elon Musk dørene op til sin helt nybyggede fabrik i Brandenburg, delstaten der omgrænser Berlin. Fabrikken er den første Tesla-fabrik i Europa.

9.000 lokale var inviteret til en hel dag med rundvisninger, tale fra Elon Musk selv, og lørdag aften mundede ud i en stor technofest i fabrikkens nybyggede lokaler.

Elon Musk var selv til stede ved åbningen af fabrikken for offentligheden, og her meddelte milliardæren, at den første Tesla vil rulle af samlebåndet allerede næste måned, skriver CNBC. Tesla venter dog stadig på endeligt grønt lys fra de tyske myndigheder.

Fabrikken i Brandenburg vil servicere den stigende efterspørgsel på elektriske biler på det europæiske marked, og Elon Musk fortalte til åbningen, at produktionen vil kunne komme op på 5.000, »forhåbentligt 10.000«, elektriske biler hver eneste uge ved udgangen af 2022.

Samtidig har Tesla offentliggjort, at man vil investere 5 mia. euros, godt 37 mia. kr., i en batteri-fabrik med en 50 GWh-kapacitet lige ved siden af Berlin-Brandenburg-fabrikken.

Dermed vil Tesla overgå Volkswagens planer om en 40 GWh batterifabrik i den tyske by Salzgitter.

Elon Musk adresserede ved åbningen af Giga-Berlin-Brandenburg ligeledes den kritik, fabrikken har fået af lokale miljøgrupper, og fortalte, at vandforbruget på fabrikken ville være »relativt lille«, mens batteriproduktionen vil foregå bæredygtigt.

Giga-Berlin-Brandenburg er Teslas femte fabrik, og den første i Europa. Andre lokationer tæller Nevada, New York, San Fransisco og Shanghai.

Læs også