Erhverv

Vilde udsving for el til biler: Hvis benzin var som el ville prisen svinge mellem 7,50 kr. og 27 kr. literen.

Konkurrencerådet vil have undersøgt markedet for opladning af elbiler for at finde ud af, om der er reel konkurrence.

Der er store forskelle på, hvor meget det koster at oplade sin elbil, hvis man ikke i forvejen af har tegnet et abonnement hos en bestemt udbyder.

En nylig rapport fra Transportministeriet og Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet viser således, at prisen kan variere mellem, hvad der svarer til 2,5 og 9 kr. per kWh ved såkaldt ad-hoc opladning - det vil sige uden fortegnet abonnement.

Det svarer til, at benzin kan svinge mellem 7,5 kr. og 27 kr. literen, alt efter hvilken tankstation, man vælger, skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

Derfor har Konkurrencerådet bedt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen om at sætte en undersøgelse i gang af konkurrencen på markedet for opladning af biler.

»Markedet for opladning af elbiler er fortsat relativt lille, men i takt med at elbiler vinder større udbredelse, vil markedet vokse. Samtidig kan et velfungerende marked for opladning understøtte, at de klimapolitiske målsætninger om flere elbiler indfris,« skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Analysen skal undersøge markedsforholdene nærmere og blandt andet se på, om der er barrierer for udbydere og forbrugere, som begrænser konkurrencen på markedet for opladning af elbiler.

Omsat til mere mundret dansk betyder det, at styrelsen vil sikre sig, at der bliver en ordentlig konkurrence på markedet for el til biler i fremtiden.

Og den ”truer” med forslag til indgreb, hvis det viser sig ikke at være tilfældet.

»Hvis der findes grundlag for det, vil der også blive udarbejdet forslag som kan understøtte effektiv konkurrence og gøre markedet mere velfungerende,« skriver styrelsen.

Det fremgår ikke, hvornår Konkurrencerådet er klar med resultaterne af undersøgelsen.

Læs også
Top job