Erhverv

Prisen fortsætter med at rasle ned - flybilletter er historisk billige

Flybilletter til europæiske destinationer i uge 44 har aldrig været lavere, viser tal fra Dansk Flyprisindex.

Flybilleter til 10 europæiske storbyer i uge 44 har aldrig været billigere. Foto: Bo Svane Foto: Bo Svane

Danskerne kan tage turen til europæiske storbyer til historisk lave priser. Efter endnu et hak nedad er gennemsnitspriserne på flybilletter i uge 44 fra København, Billund, Aalborg, Aarhus og Hamborg til 10 europæiske destinationer nemlig banket ned på det laveste niveau nogensinde for denne efterårsuge.

Det viser den månedlige opgørelse fra Dansk Flyprisindex, som prissammenligningssiden Travelmarket står bag. Det er tredje måned i træk, at gennemsnitspriserne har sat rekord.

»Det tyder på en fortsat stor kapacitet i markedet fra flyselskaberne, for efterspørgslen kan ikke følge med, og det presser priserne,« udtaler Ole Stouby, der er direktør i Travelmarket.

Gennemsnitsprisen for flybilletter fra København for uge 44 i fjor lå på 590 kr., men i år er den gennemsnitlige pris nu nede på 557. Det svarer til et fald på knap 6 pct.

Flyver man fra Aalborg, Aarhus, Billund eller Hamborg er der tale om markant større prisfald i forhold til uge 44 sidste år. Gennemsnitsprisen for flybilletter fra Hamborg er faldet med næsten 19 pct., fra Aalborg lyder prisfaldet på mere end 20 pct., mens det gennemsnitsprisen fra Billund er faldet med lidt over 40 pct. Det største prisfald finder man dog fra Aarhus, hvor gennemsnitsprisen fra uge 44 i 2020 til uge 44 i år er gået fra 1592 kr. til 706 kr., hvilket svarer til et fald på næsten 56 pct.

»Det er særligt lavprisflyselskaber som Ryanair og Wizzair, der udbyder de billigste flybilletter. De presser for alvor de store nationale flyselskaber med mange nye ruter, og de tager markedsandele i denne tid,« lyder det fra Ole Stouby.

Læs også
Top job