Erhverv

Jysk-familiens Sengespecialisten køber webshop

Detailkæden Sengespecialisten, der er ejet af Lars Larsen Group, har netop købt en række prominente ejere ud af webshoppen Sengetid.dk

Lars Larsen Group købte kæden Sengespecialisten for mere end syv år siden. Arkivfoto.

Med Lars Larsen Group i ryggen har den danske detailkæde Sengespecialisten netop købt online-virksomheden Sengetid.dk. Nu er målet at opruste sin online tilstedeværelse.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Sengespecialisten ønsker ikke at oplyse præcis, hvad man har betalt for de i alt 78 pct. af webshoppen, men ifølge Børsens oplysninger er der tale om et tocifret millionbeløb.

Ifølge Sengespecialisten selv har man haft øje for Sengetid.dk længe inden, man tog beslutningen om opkøbet.

»I Lars Larsen Group og Sengespecialisten har vi længe fulgt udviklingen i Sengetid.dk, og vi har også flirtet med stifterne tidligere, uden at det er blevet til mere. Men nu er begge parter enige om, at vi har fundet det helt rigtige tidspunkt til at dele seng,« siger Martin Amstrup Bang, adm. direktør i Sengespecialisten, i meddelelsen.

Med opkøbet køber sengekæden altså en række af de tidligere ejere ud af webshoppen. Der er tale om flere prominente navne, som nu ikke længere er en del af Sengetid.dk, herunder investor Birgit Aaby og tidligere Kähler-direktør Jesper Holst Schmidt.

Stifterne af Sengetid.dk forbliver imidlertid medejere af virksomheden.

»Vi er stolte af partnerskabet med Sengespecialisten og glæder os til at styrke vores position i markedet. I Sengespecialisten får vi en partner, som har en dyb forståelse for branchen, og som kan medvirke til, at vi når vores ambitiøse vækstmål for fremtiden,« siger medstifter Nick Manhart Christensen, der også fortsætter som adm. direktør for virksomheden.

Lars Larsen Group, der står bag Jysk-kæden, overtog for syv år siden Sengespecialisten.

Ud over Jysk og Sengespecialisten omfatter Lars Larsen Group også bl.a. møbelkæderne Bolia og Ilva.

Sengespecialisten havde tidligere gennem en årrække underskud, men den udvikling vendte i 2019. Detailselskabet kom senest ud af 2019/2020 med et overskud på 9 mio. kr.

Læs også
Top job