Erhverv
BREAKING

Cristiano Ronaldo og Singapore-milliardæren Peter Lim går sammen om ny fodbold start-up

Platformen, der forventes at komme i første version til næste år, skal samle fodboldfans fra hele verden.

Christiano Ronaldo har indgået et samarbejde med milliardæren Peter Lim, om at skabe fremtidens fodboldunivers gennem en ny online platform.
Arkivfoto: Antonio Calanni/AP

Den verdensberømte fodboldspiller Cristiano Ronaldo er gået sammen med den hemmelighedsfulde singaporeanske milliardær Peter Lim om at skabe et nyt online fodboldunivers.

I en reklamefilm ses Cristiano Ronaldo slås alene mod en flok modstandere i silende regn. Han er iført lædertøj og en samuraiinspireret maske. Det lykkedes på magisk vis fodboldspilleren at vinde kampen, men i stedet for at gennemføre det sidste dræbende slag trækker han en rød paraply frem, hvor der står ”ZujuGP”.

ZujuGP er navnet på den nye platform, og i flere dage har Cristiano Ronaldo teaset for lanceringen på sine sociale medier under hashtagget #WritingTheFutureOfFootball.

Ifølge det amerikanske medie Bloomberg fik Peter Lim og hans søn, Kiat Lim, ideen til online-universet under coronapandemien, hvor mange fodboldklubbers økonomi har været udfordret. Platformen skal samle fodboldfans fra hele verden med særligt fokus på den stigende mængde asiatiske fodboldfans.

På ZujuGP’s hjemmeside kan man læse, at man skal kunne se kampe, shoppe, spille og interagere på platformen. Derudover skal den gøre det lettere for klubejere og talentspejdere at finde og udvikle nye talenter.

Ifølge planen skal den første betaversion være klar i første halvdel af 2022.

Den 68-årige Peter Lim er med en formue på 2,6 mia. dollars, ifølge Fobes, nummer 15 på listen over de rigeste personer i Singapore. I 2014 købte han den spanske fodboldklub Valencia CF, og han ejer også 40 pct. af aktierne i den engelske klub Salford City F.C.

Peter Lim står desuden bag virksomheden Mint Media Sports, der ejer Cristiano Ronaldos billedrettigheder.

Læs også