Erhverv

Klodens første billionær er i sigte

Manden, der har givet os Teslaen, kan blive den første mand med en formue på en billion dollars. Det spår investeringsbanken Morgan Stanley.

SpaceX kan gøre Elon Musk til den første dollarbillionær i hele universet, spår investeringsbanken Morgan Stanley. Foto: Washington Post/Jonathan Newton

De ultrarige menneskers drømme om at indtage rummet kan gøre en af dem til universets første dollar-billionær.

Musk. Elon Musk er navnet. Han har indtil videre skabt en formue på cirka 241 mia. dollars, men med sit SpaceX-rumprojekt kan formuen flerdobles.

Det spår investeringsbanken Morgan Stanley, ifølge den britiske avis The Guardian.

Avisen citerer analytikeren Adam Jones for at sige, at SpaceX udfordrer enhver hidtidig opfattelse af, hvad der er muligt inden for rumfart, og hvad tidsperspektivet er.

Indtil videre er Elon Musks formue skabt på især Teslaen, men der ligger endnu flere penge i rumeventyret.

»Flere end en klient har sagt til os, at hvis Elon Musk bliver den første billionær...så bliver det ikke på grund af Tesla. Andre har sagt, at SpaceX kan blive det mest værdifulde selskab i verden - i samtlige industrier,« siger Adam Jones til The Guardian.

For nyligt blev det ikke-børsnotede SpaceX det næstmest værdifulde privatejede selskab i verden. Det skete i forbindelse med et aktiesalg. Nu er kun det kinesiske techselskab Bytedance mere værd - primært i kraft af ejerskabet af TikTok.

Planerne med SpaceX er at tjene penge på at bringe både mennesker og materiale ud til månen og til Mars.

Elon Musk er ikke den eneste rigmand i rummet. Også Amazon-ejeren Jeff Bezos har fyret op under raketdrømmene, og det samme har briten Richard Branson, som har bygget formuen på Virgin-koncernen.

Men Elon Musks raketprojekt adskiller sig bl.a. ved at kunne genbruge raketterne.

Lige i øjeblikket er Jeff Bezos verdens næstrigeste mand med en formue på 199 mia. dollars, ifølge Bloombergs indeks.

På tredjepladsen ligger Bernard Arnault, der har det ikoniske mode- og mærkevareimperium LVMH, Louis Vuitton Moet Hennessy. Han er kun god for 160 mia. dollars.

Læs også
Top job