Erhverv

Trump-selskab eksploderer i kursfest

Før nogen ved, hvad forretningen går ud på, er Donald Trumps nye Wall Street-projekt eksploderet i kurs.

Donald Trump har meddelt, at han ønsker at etablere sin egen sociale platform, og at han vil vil børsnotere det. Det skuffeselskab, han har fundet til lejligheden, steg i ugens løb voldsomt i værdi.. Foto: AFP/Chris Delmas

Det skuffeselskab, som den tidligere præsident Donald Trump har udset til sit nye medieprojekt, har fået en heftig velkomst på den amerikanske børs på Wall Street.

Den indtil videre tomme børsnoterede skal, lå på et tidspunkt til en stigning på 284 pct. fredag, skriver CNN Business. Siden onsdag er selskabet steget med over 1.500 pct.

Der ligger meget lidt fakta bag børsnoteringen, der indtil videre nærmest er en teknikalitet: Donald Trump fortalte onsdag, at han ville børsnotere Trump Media & Technology Group gennem et såkaldt Special Purpose Acquisition Company, som er en tom børsteret skal af et selskab.

Det er disse aktiviteter, der er fusioneret ind i Digital World Acquisition Corp.

Trump har bekendtgjort, at han vil lave sit eget sociale medie, som er uafhængigt af, hvad han kalder de store tech-giganters ”tyranni.”

Der er ingen finansielle oplysninger om selskabet, herunder ikke hvor stor en omsætning det forventer.

CNN Business peger på, at Donald Trump har en historie med at ende i konkurser med sine selskaber.

Den seneste børsintroduktion, som han stod bag, var i 1995, hvor han satte Trump Hotels & Casino Resorts til salg. Selskabet gav underskud hvert eneste år, det var børsnoteret og begærede sig selv konkurs omkring 2005.

Investoren Anthony Scaramucci, der i en kort periode var rådgiver for Donald Trump, men faldt i unåde, siger til nyhedsmediet CNBC, at han håber, denne børsnotering bliver en succes.

»Jeg ønsker, at dette stiger yderligere 10 gange. Jo mere det stiger (i værdi, red,) jo mindre sandsynligt er det, at Donald Trump stiller op til præsidentvalget i 2024,« siger Anthony Scaramucci til CNBC.

Læs også