Erhverv

Evergrande laver afgørende betaling, der redder selskabet op fra afgrunden - én dag før deadline

China Evergrande Group har lige akkurat undgået konkurs - for nu. Store rentebetalinger venter stadig forude.

Foto: Hector Retamal/AFP/Ritzau Scanpix

Det kinesiske ejendomsudviklingsselskab Evergrande har reddet sig selv op fra konkursens endelige afgrund - én dag før henstandsperiodens deadline.

I følge flere amerikanske og kinesiske medier, har selskabet fredag foretaget en vigtig rentebetaling der oprindeligt skulle være betalt den 23. september. Der har dog været en 30-dages henstandsperiode, og deadlinen var lørdag, og derfor nåede selskabet betalingen akkurat i tide.

Rentebetalingen lød ifølge det kinesiske statsmedie Securities Times på 83,5 mio. dollars, godt 533 mio. kr.

Nyheden fra evergrande gav en vis lettelse for investorer og analytikere, der endnu engang i denne uge havde bekymret sig for, at selskabet, der fortsat vælter på randen af sammenbrud, ville glide ind i sin første formelle misligholdelse af sine gældsbetalinger, skriver CNN.

Aktiemarkedet i Hong Kong kvitterede for nyheden, og sendte Evergrandes aktier op med 4,3 pct. fredag.

Rentebetalingen betyder dog ikke, at det kinesiske konglomerat er helt ude af konkursfare. Verdens mest forgældede ejendomsudvikler ligger under for vægten af mere end 300 mia. dollars i gæld og har de seneste måneder kæmpet for at skaffe midler til at betale leverandører og investorer.

Flere deadlines venter for Evergrande, der har flere store rentebetalinger foran sig i både november og december.

Det var tidligere på måneden i forhandlinger om at sælge en 50,1 pct. ejerandel i Evergrande Property Services, dets serviceenhed, til den mindre rival Hopson Development Holdings. Hopson meddelte dog til CNBC onsdag, at aftalen - som ville have været 2,58 mia. dollars værd - faldt igennem.

Ifølge CNN har Evergrande også forsøgt at løse sine pengestrømsproblemer ved at at sælge nogle af sine aktiver, såsom en delvis andel i sin elbilvirksomhed, Evergrande Auto, samt et kontortårn i Hong Kong. Det er dog ikke lykkes at finde købere til aktiverne.

Læs også