Erhverv

»Der er uforløst potentiale«: Dansk butikskæde skal have ny ejer

En lampekæde med 30 butikker over hele landet er blevet solgt. Den nye ejer står bag en af kædens konkurrenter.

Butikskæden er bl.a. kendt for at sælge de ikoniske PH-lamper fra Louis Poulsen.

Den danske butikskæde Lysmesteren, som sælger designerlamper og har 30 adresser over hele landet, skal have ny ejer.

Den hidtidige ejer, norske CB Nordisk Holding, har tirsdag solgt butikkerne til detailkoncernen Euronics Danmark, der står bag konkurrenten Lyspunkt.

Der er uforløst potentiale i Lysmesteren, som jeg er sikker på, at vi med vores setup og vores knowhow kan løfte (...)

Tomas Holm Hedehus, adm. direktør, Euronic Danmark

»Der er uforløst potentiale i Lysmesteren, som jeg er sikker på, at vi med vores setup og vores knowhow kan løfte sammen med kædens butikker og derigennem sikre, at Lysmesteren bliver en endnu stærkere aktør i den danske detailhandel,« udtaler Tomas Holm Hedehus, adm. direktør i Euronics Danmark, i en meddelelse.

Lysmesteren har eksisteret i mere end 10 år og sælger lamper af mærker som Louis Poulsen, Artemide og Gubi.

CB Nordisk Holding har ejet kæden siden 2015, men overdrager nøglerne 1. januar 2022. Foruden butikkerne overtager Euronics Danmark også alle grossistkunder og medarbejdere i Lysmesteren.

Det er et behov for at investere mere i nethandel, som nu får CB Nordisk Holding til at sende ejerskabet videre.

»Vi har drevet kæden succesfuldt gennem seks år, men måtte også erkende for et års tid siden, at udviklingen inden for IT, digitalisering og nethandel kræver nye, større investeringer og et langsigtet samarbejde med en seriøs parter for at skabe bæredygtige forretninger på længere sigt,« udtaler medejer Reidar G. Mueller.

Euronics Danmark er et medlemsejet indkøbsfællesskab, som dækker over ca. 160 partnerbutikker i Danmark inden for hårde hvidevarer, elektronik og belysning. Udover Lysmesteren og Lyspunkt står Euronics Danmark også bag El-Salg-kæden og fotobutikkerne Photocare.

Det danske selskab er en del af et større europæisk fællesskab, som køber ind til mere end 11.000 detailbutikker i 37 lande.

Læs også
Top job