Erhverv

Per Bank rykker rundt på topledelsen i Salling Group

Discountkæden Netto skal ifølge koncernchefen stå på egne ben i Polen, Tyskland og Danmark for at sikre øget vækst. Derfor skal den nuværende fælles chef for Netto International fremover kun fokusere på det danske hjemmemarked.

Adm. direktør Per Bank har siden 2012 været chef for milliardkoncernen Salling Group. Foto: Joachim Ladefoged.

Dagligvarekoncern Salling Group splitter discountkæden Netto op i tre. Det betyder, at Nettos landechefer i Tyskland og Polen rykker ind i topledelsen for den danske koncern. Kædens hidtidige internationale direktør skal derfor nu udelukkende arbejde med de danske butikker.

Salling Group - med Netto, Føtex og Bilka som de største aktiviteter - driver ca. 1.650 butikker og varehuse i Denmark, Tyskland og Polen.

Netop Polen indgår som et vigtigt element i koncernens vækststrategi. Det efter en milliardinvestering, da Salling Group med virkning fra tidligere i år har overtaget 300 butikker fra britiske Tesco i det østeuropæiske land.

Koncernen:
 • Salling Group driver butikskæderne Netto, Bilka og Føtex samt to Salling-stormagasiner.
 • Har aktuelt ca. 1.400 butikker i Danmark, Tyskland og Polen. Dertil kommer 300 butikker yderligere i Polen, som Salling Group har overtaget fra britiske Tesco.
 • Med i koncernen er også bl.a. en række onlineshops – herunder Wupti og Skagenfood – samt burgerrestauranter i kæden Carl’s Jr., Starbucks-kaffebarer og Fætter BR-legetøjs-butikker.
 • Er fuldt ejet af Salling Fondene, efter at A. P. Møller-Mærsk tidligere var med i ejerkredsen.

Hovedparten omdannes nu til Netto-butikker, så den danske discountkæde med opkøbet mere end fordobler størrelsen i Polen til 670 butikker. Landet er et strategisk vigtigt fokusområde for Salling Group.

Hidtil har ansvaret for alle tre Netto-lande ligget under direktør Michael Løve. Det ændres, så han fremover i koncernledelsen udelukkende har ansvaret for Nettos ca. 550 danske butikker.

Cheferne i Tyskland og Polen rykker på samme tid ind i koncernledelsen på linje med ham. I den ledelse sidder også bl.a. kædedirektørerne for Bilka og Føtex.

»Vi moderniserer det øverste ledelsesteam. Netto i både Polen og Tyskland spiller en afgørende rolle for os. Derfor er det naturligt som led i de seneste års udvikling, at vi gennemfører det her, så alle store forretningsområder er med ved bordet,« siger koncernchef Per Bank. Han fortsætter:

»De to landedirektører kommer begge med erfaringer fra store, internationale detailkoncerner der. Så ud over at de rykker tættere på i Salling Group, kan vi også i høj grad i den danske del af koncernen trække på deres erfaringer i ledelsen.«

Topledelsen:
Salling Groups topledelse - Executive Committee – vil fremover bestå af:
 • Per Bank, CEO/adm. direktør.
 • Anders Hagh, CFO/finansdirektør.
 • Anja Madsen, Føtex.
 • Hugo Mesquita, Netto Polen (fra 2022).
 • Ingo Panknin, Netto Tyskland.
 • Louise Gade, HR.
 • Mark Nielsen, Bilka & BR.
 • Michael Løve, Netto Danmark.
 • Nicolai Gradman, Supply Chain & Logistik.
 • Thor Jørgensen, E-Commerce & Digital.
 • Viktor Jegesi, Commercial.

Per Bank erkender samtidig, at ændringen betyder, at Michael Løve, der i 2017 kom til Salling Group og posten som chef for Netto International, fratages ansvarsområder. Koncernchefen siger:

»Michael Løve har dygtigt ledet Nettos udvikling i de tre lande. Hver for sig er de nu så store, at det giver mening, at de skal køre selvstændigt. Selvfølgelig kan det opfattes som en degradering. Omvendt mener jeg dog, at der er tale om en styrkelse af Netto Danmark.«

Per Bank fremhæver, at den danske Netto-kæde er koncernens største forretningsområde, og den skal fortsat udvikles:

»Netto har som eneste danske discountkæde vundet markedsandele i år. Michael Løve kan nu sikre, at farten holdes.«

Michael Løve fastslår selv, at han er afklaret med den nye rolle. Han siger:

»Min ambition, da jeg begyndte i 2017 var at medvirke til at gøre Netto til en væsentlig, international discountkæde. Det har vi skabt et solidt fundament for nu. Netto Polen og Tyskland har nået en størrelse og et fokus i Salling Group, der gør det naturligt at gentænke min nuværende rolle.«

Ændringen:
 • Landedirektør i Netto Tyskland Ingo Panknin træder med den nye ledelsesplan straks ind i koncernledelsen.
 • Den kommende landedirektør for Netto Polen, Hugo Mesquita, som Salling Group netop har ansat og hentet fra den største discountkæde i det østeuropæiske land, portugisisk-ejede Biedronka, tiltræder først i det nye år.
 • Begge får direkte reference til Per Bank.

Netto-chefen påpeger, at Salling Group er blevet langt mere international med investeringen i Polen:

»Netto udgør en så stor andel af den samlede omsætning, at det kun giver mening at løfte landene direkte ind i koncernledelsen. Og så glæder jeg mig rent faktisk til at kunne fokusere mere på Netto Danmark med alt, hvad det involverer.«

En anden ledelsesændring i Salling Group er, at finansdirektør Anders Hagh rykker ind i koncernens direktion, hvor han får sæde sammen med Per Bank.

Læs også