Erhverv

Nyhed: En »one time experience« lakker mod enden for coronakrisens købmænd. Nyhed: Danske aktier i bunden over verdens bedste aktiemarkeder lige nu. Nyhed: Europa går ikke i stå, hvis Putin lukker for gassen.

Foxxconn springer ud som bilfabrikant

Taiwan-firmaet Foxconn, der bygger iPhones for Apple, viser hele tre elbiler. Disse og andre skal formentlig sælges under kendte navne. Danske Henrik Fisker er også på vej med en elbil, der skal bygges af firmaet.

Den mellemklassestore Model C skal kunne klare 700 km på en opladning og koste 220.000 kr. Foto: Foxconn Danske Henrik Fisker planlægger en såkaldt Fisker Pear, der skal produceres af Foxconn i USA. Foto: Fisker Model E er en direkte konkurrent til Tesla Model S og klarer 750 km på en opladning. Foto: Foxconn Den bybus-store Model T fra Foxtron har en rækkevidde på 400 km. Foto: Foxconn

Bilverdenen er under historisk forandring. Seneste opsigtsvækkende udmelding kommer fra det Taiwan-baserede firma Foxconn, som er kendt for at lave iPhones for Apple og nu melder sig som bilproducent.

Det sker med tre elektriske konceptbiler, som ser meget færdige ud. De lanceres under det nye bilmærke Foxtron, men i praksis vil Foxconn formentlig producere biler for andre mærker helt som med iPhones for Apple. ..

Læs også
Top job