Erhverv

Minkavlerne Bodil og Per Pedersen: »Nu får vi bekræftet det, vi hele tiden har tænkt«

Irritation, men egentlig ikke overraskelse. Sådan reagerer de tidligere minkavlere Bodil og Per Pedersen på de mange nyheder om Minkkommissionen, som dukker op i disse dage.

Per og Bodil Pedersen drev minkfarmen Rosenlund syd for Give fra 1991 til 2020. De tror ikke på, at der kommer minkavl i Danmark igen, så planen er, at staldende skal rives ned.

Der er groet græs op mellem staldene på Bodil og Per Pedersens gård syd for Give. Indtil november sidste år var her en middelstor minkfarm, som parret havde drevet sammen siden 1991, med 2.200 tæver. For knap et år siden var der hektisk her på Rosenlund, da 13.000 mink blev aflivet. I dag er staldene tomme og her er helt stille, mens stormvejret foregår i Minkkommissionen i København.

Bodil Pedersen standser og ser på journalistens mobiltelefon. Jyllands-Postens hjemmeside er farvet gul af en række breaking-bjælker om dagens nyheder fra Minkkommissionen, der skal undersøge, hvad der skete, da minkfarmene blev afviklet i løbet af få dramatiske dage i begyndelsen af november sidste år. Vi læser sammen overskrifter om, at politiet vil have genskabt statsministerens slettede sms’er. Og en anden artikel handler om, at en embedsmand nu siger undskyld for, at han dengang i netop en sms skrev »luk det lort«, om Bodil Pedersens erhverv...

Læs også
Top job