Serier

Journalister fra Finans modtog hæder for stort graverarbejde

Jette Aagaard og Niels Sandøe fra Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans har brugt flere år på at dække en af danmarkshistoriens største svindelsager. Sammen med journalister fra Information er de lørdag blevet hædret for indsatsen.

Svindelmaskinen

Foreningen for Undersøgende Journalistik (FUJ) har lørdag aften uddelt en række priser for den bedste graverjournalistik herhjemme, og blandt modtagerne er to journalister fra Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans.

Jette Aagaard og Niels Sandøe blev hædret med FUJ’s Metodepris for projektet ”Svindelmaskinen”. Prisen modtager de sammen med to journalister fra avisen Information for serien, der har afdækket en af danmarkshistoriens største sager om momssvindel.

Fra juryen lyder det ifølge fagbladet Journalisten, at det er forbilledligt arbejde med retsdokumenter, kuratorafgørelser og udsatte kilder, der har fået historien frem i dagens lys. Og historierne er kommet til på trods, understreger juryen:

»Journalisternes kilder er under projektet blevet truet af bandemedlemmer og skygget af politiet, men journalisterne bag projektet har alligevel formået at hive historierne hjem med et enormt, undersøgende benarbejde.«

Marchen Neel Gjertsen og Simone Buur Skyum fra Jyllands-Posten var desuden nomineret til FUJ’s aktualitetspris for deres afsløringer af krænkelser begået af Frank Jensen, mens han var overborgmester i København. Denne pris endte med at gå til DR-journalisterne Mathias Friis, Laura Marie Sørensen og Astrid Fischer for projektet ”Det fatale plejehjemssvigt”.

Lørdag aften er Morten Pihl og Tea Krogh Sørensen fra Jyllands-Posten ligeledes blevet tildelt Dansk Brystkræft Organisations ærespris for deres afdækning af manglende brystkræftundersøgelser i serien ”Det store sundhedssvigt”. De er tidligere blevet hædret med Cavling-prisen for serien.

Læs en række udvalgte artikler om ”Svindelmaskinen” her:

Læs mere om Frank Jensen-forløbet her:

Læs om ”Det store sundhedssvigt” her:

Læs også
Top job