Erhverv

Landets største firmajulemand tjener flere penge end nogensinde før

Landets virksomheder har i dén grad opgraderet gavebudgettet. Sådan lyder det fra landets største leverandør af firmajulegaver, Gavefabrikken.

Nikolai Kiim stiftede Gavefabrikken i 2008 og har siddet som adm. direktør i virksomheden siden. Foto: PR.

Gavefabrikken er mange virksomheders foretrukne valg, når bjældeklangen lyder, og der skal bestilles julegaver hjem til flere hundrede tusinde medarbejdere.

Og gaverne, der gives, bliver bare dyrere og dyrere.

Det forklarer Gavefabrikkens adm. direktør Nikolai Kiim, samtidig med at virksomheden offentliggør sit bedste regnskab til dato.

»Der er rift om de gode medarbejdere. Når vi taler med kunderne, kan vi høre, at der er stort fokus på personalepleje,« siger han.

I Gavefabrikkens seneste regnskab fremgår det, at virksomheden har omsat for mere end en kvart milliard - 274,2 mio. kr. mere præcist - og heraf tjent knap 30 mio. kr. i regnskabsåret 2020/2021

Det er en rekord for den ca. ti år gamle virksomhed, som understreger, at det pæne resultat i høj grad har været drevet af større kundemasse og dyrere gaver i slutningen af 2020.

»Sidste år blev firmajulefrokosterne aflyst på grund af coronakrisen, og derfor valgte mange firmaer at skrue op for gavebudgettet i stedet for,« forklarer Nikolai Kiim.

Han understreger dog, at 2020 også har været hårdt for Gavefabrikken, som primært sælger julegaver i stor volumen til virksomheder.

»Vi har kæmpet for at følge med på alle fronter. Da landet gik i stå vidste vi ikke, om vi var købt eller solgt, men på den anden side af sommerferien eksploderede salget,« siger han.

I år forventer firmajulemanden en vækst på ca. 10 pct., og virksomheden er allerede godt på vej med store ordrer, der vælter ind. Til gengæld er det ikke alle varer, der kan leveres i den volumen, de bestilles.

»Vi ser igen ind i et rigtig godt år, men vi er naturligvis påvirkede med forsinkelser på varer ligesom mange andre. Vi har gjort det, vi kan gøre og forsøgt at bestille varer i god tid - og det har vi haft held med. Der er enkelte varer, der allerede er udsolgt, men ellers er vi godt med,« understreget Nikolai Kiim med henvisning til den forsyningskrise, der lige nu hærger.

I 2008 stiftede Nikolai Kiim Gavefabrikken, der sidenhen er blevet landets største leverandør af firmajulegaver. Sidste år leverede virksomheden tæt på 1 mio. julegaver.

Læs også
Top job