Erhverv

Udrensning i TDC-toppen - to koncerndirektører er fortid

TDC's ejere, ATP, PFA, PKA og den australske kapitalfond Macquarie, har med øjeblikkelig virkning nedlagt to af tre chefstillinger på direktionsgangen i TDC. Tilbage er kun topchef Henrik Clausen.

Der er med ét blev tomt på direktionsgangen i TDC-hovedkvarteret på Teglholmen i København. To ud af tre topdirektører har i dag forladt telegiganten. Foto: TDC/PR.

TDC-ejerne har med øjeblikkelig virkning taget afsked med finansdirektør Lasse Pilgaard og koncerndirektør Jens Aaløse.

Dermed er tidligere topchef i bl.a. Telenor Danmark og Bang & Olufsen, Henrik Clausen, eneste mand tilbage på broen i TDC-koncernen, når telegiganten på fredag præsenterer regnskabet for 3. kvartal.

TDC har ikke selv sendt noget ud om afskeden med de to topdirektører, som går efter samlet 10 år i TDC-direktionen. Til gengæld er afskeden registreret i Erhvervsstyrelsens virksomhedsregister, hvor de to står som »fratrådt« med virkning fra den 1. november.

At Jens Aaløse og især Lasse Pilgaard, hvoraf sidstnævnte de senere år har tegnet den overordnede TDC-forretning udadtil, var på vej ud af telegigantens chefkontorer, er ingen overraskelse.

Allerede i juni meddelte TDC's ejere, ATP, PFA, PKA og den australske kapitalfond Macquarie, at den igangværende opsplitning af TDC Group i de to forretninger TDC Net og Nuuday ville være på plads med udgangen af 2021.

»Separationen af TDC Group vil dermed være afsluttet, og koncernledelsen i TDC Group, bestående af administrerende direktør Henrik Clausen, finansdirektør Lasse Pilgaard og koncerndirektør Jens Aaløse, vil fratræde,« lød det i en TDC-meddelelse udsendt den 10. juni.

Overraskelsen i dag er derfor, at de fire TDC-ejere allerede nu vælger at tage afsked med de to topdirektører.

Mens Jens Aaløses brud med TDC også betyder, at han pr. dags dato udtræder af bestyrelsen i TDC Net og Nuuday, står Lasse Pilgaard fortsat registreret som henholdsvis formand i Nuuday-bestyrelsen og medlem af bestyrelsen i TDC Net. Ifølge TDC Group vil Lasse Pilgaard fortsætte på de to poster, »indtil nye bestyrelser er etableret«.

Selv om TDC-ejerne formelt har trukket stikket til de to topdirektører, oplyser TDC Group i en kommentar til Finans, at »Jens Aaløse og Lasse Pilgaard vil stå til rådighed for selskabet i den kommende periode efter behov.«

At det ikke bare er tomme ord, understreges af, at det bliver Lasse Pilgaard, der i rollen som fratrådt finansdirektør skal præsentere og kommentere TDC's kvartalsregnskab senere på ugen.

Den igangværende omlægning af den historiske TDC-forretning betyder, at britiske Jon James, ansat som Nuuday-topchef den 15. juni i år, og topchef i TDC Net siden 2019, Andreas Pfisterer, fra årsskiftet vil tegne telegiganten udadtil.

Om den nuværende TDC-topchef har TDC-ejere tidligere oplyst, at Henrik Clausen skal fortsætte i rollen som bestyrelsesformand i TDC Net, der er TDC-koncernens guldæg, efter at han er fratrådt som koncernchef i det nuværende TDC Group.

Læs også
Top job