Erhverv

Disse danske virksomheder er blandt verdens bedste arbejdspladser

Fire danske virksomheder er - ifølge en ny liste fra Forbes - blandt verdens bedste arbejdspladser. En tilsvarende liste putter dog en anden dansk virksomhed i top.

Her ses Danfoss' hovedkontor i Nordborg i Sønderjylland. Danfoss er nummer 195 på Forbes' liste over verdens bedste arbejdspladser i 2021. Foto: Danfoss/PR

Fire danske virksomheder er landet på erhvervsmagasinet Forbes’ liste over verdens 750 bedste arbejdspladser for 2021.

Det drejer sig om Danfoss, Jysk og Carlsberg.

Højest placeret af de danske virksomheder er Danfoss på plads nummer 195.

Hos den syddanske industrikæmpe er de glade for at blive globalt anerkendt som en god arbejdsplads. Det skriver Ilonka Nussbaumer, der er global direktør for HR i Danfoss, i et skriftligt svar til Finans.

»Vi udvikler løbende nye og utraditionelle måder at positionere Danfoss som en attraktiv og inkluderende virksomhed, og det ser ud til at have en meget positiv effekt, at Danfoss i stigende grad ses som førende inden for den grønne omstilling med stærke danske rødder og globale ambitioner,« skriver hun.

Hvor på listen håber Danfoss at placere sig næste år?

»Denne udnævnelse gør det endnu mere motiverende at arbejde for en fantastisk arbejdsplads, hvor mennesker kan vokse i et globalt og diverst miljø,« skriver Ilonka Bussbaumer.

Udover Danfoss er også Jysk, Lego og Carlsberg kommet på den fornemme liste. Jysk er landet som nr. 376, Lego som nr. 552 og Carlsberg som nr. 590.

Listen toppes af sydkoreanske Samsung Group, men ellers er det generelt amerikanske tech-virksomheder som Microsoft, Amazon, Apple og Google, der dominerer top ti. Også kinesiske Huawei og tyske BMW Group har sneget sig med i toppen af listen.

Top 10 arbejdspladser i verden.
Kilde: Worlds Best Employers 2021, Forbes.

Nr. Virksomhed Land
1. Samsung Group Sydkorea
2. IBM USA
3. Microsoft USA
4. Amazon USA
5. Apple USA
6. Alphabet (Google) USA
7. Dell Technologies USA
8. Huawei Kina
9. Adobe USA
10. BMW Group Germany

Undersøgelsen er lavet af Statista for Forbes, som har adspurgt 150.000 fuldtids- og deltidsansatte fra 58 lande, som arbejder for multinationale virksomheder og institutioner. De adspurgte er blevet bedt om at vurdere deres villighed til at anbefale deres egen arbejdsplads til venner og familie.

Der er mange variabler til stede, når sådan en liste sammensættes, hvilket kan gøre det svært at komme med en almengyldig vurdering af, hvordan verdens bedste arbejdspladser ser eller bør se ud.

Det kommer til udtryk, når man sammenligner listen med en tilsvarende liste fra det amerikanske erhvervsmedie Fortune.

Her optræder kun én dansk virksomhed, og det er ingen af ovenstående.

Det er Novo Nordisk, der har indtaget nummer 18 på listen, og som altså ikke engang var at finde på Forbes’ liste.

Sammenligner man top 25 på Fortunes liste med top 25 på Forbes’ liste, er det faktisk kun den amerikanske tech-virksomhed Adobe, der går igen på begge. Adobe står som nummer 9 hos Forbes og nummer 21 hos Fortune.

Fortunes liste bygger på undersøgelser af 19,8 mio. ansatte på verdensplan, som analyseselskabet Great Place to Work har analyseret.

Læs også
Top job