Serier

Bolsonaro kæmper for penge til fattige brasilianere i bestræbelserne på at opnå genvalg i 2022

Faldende indkomster og høj inflation har ødelagt mange brasilianeres købekraft. Det har svækket opbakningen til præsident Bolsonaro, som kan få svært ved at opnå genvalg ved præsidentvalget i 2022.

Corona rammer verden
Jair Bolsonaros popularitet er blevet svækket af Brasiliens økonomiske udfordringer. Foto: Lucio Tavora/AP

Det har i lang tid set ud til, at den højreorienterede siddende præsident Bolsonaro og den venstreorienterede tidligere præsident Lula ville blive de primære konkurrenter i kampen om at blive Brasiliens næste præsident ved præsidentvalget i oktober 2022. Men som meningsmålingerne har set ud på det seneste, er det usikkert, om Bolsonaro vil få stemmer nok til at gå videre fra første valgrunde.

Bolsonaros popularitet er blevet svækket af Brasiliens økonomiske udfordringer, der giver mange brasilianere problemer med at få mad på bordet. Coronakrisen samt høj inflation, høj arbejdsløshed og faldende indkomster har ødelagt mange brasilianeres købekraft. Fra august 2020 til april 2021 faldt 32 mio. brasilianere ud af middelklassen og ned i fattigdom eller ekstrem fattigdom, og i 2. kvartal af 2021 var den gennemsnitlige månedlige indkomst i Brasilien 6,6 pct. lavere end året før. Arbejdsløsheden lå omkring 14 pct. midt i 2021...

Læs også
Top job