Erhverv

Novo opjusterer forventningerne til overskud i danske kroner

Både salget og overskuddet bliver markant bedre end ventet i 2021.

Foto: Stine Tidsvilde/Ritzau Scanpix

Novo Nordisk opjusterer sine forventninger til 2021, når man omregner til danske kroner. Både omsætning og driftsoverskud får et ordentligt hak opad.

Medicinalkoncernen forventer nu en omsætningsvækst på 9-12 pct. mod tidligere 6-9 pct. Driftsoverskuddet opjusteres samtidig til en vækst på 8-11 pct. fra tidligere 4-7 pct. Begge forudsigelser er væksten i kroner.

»Vi er meget tilfredse med salgsvæksten i de første ni måneder af 2021, som har gjort det muligt for os at hæve vores udsigter for hele året. Væksten er drevet af alle geografiske områder og af alle terapiområder, især af accelereret vækst i vores portefølje af GLP-1-behandlinger til diabetes og fedme,« lyder det i en kommentar fra koncernchef Lars Fruergaard Jørgensen fra Novo.

Novo Nordisk opjusterede allerede fredag i sidste uge sine generelle forventninger på baggrund af et fremragende tredje kvartal.

Kvartalet gav en fremgang i salget på 15 pct. og et driftsresultat, der er steget med 19 pct. For årets første ni måneder er de to poster steget med henholdsvis 13 og 12 pct.

I årets første ni måneder omsatte Novo for 88 mia. kr. inden for ”Diabetes and Obesity”, der er insulin og fedmebekæmpelse.

» I USA har den oprindelige efterspørgsel efter Wegovy (fedme) markant overgået vores forventninger, hvilket understreger det høje udækkede behov for mennesker, der lever med fedme. Med initieringen af to fase 3-programmer i tredje kvartal fortsætter vi med at udvide vores kliniske pipeline i de sene stadier,« siger Lars Fruergaard Jørgensen.

Nettooverskuddet i årets første ni måneder landede på knap 36,9 mia. kr., hvilket er en stigning på 12 pct. i forhold til samme periode sidste år.

Driftsresultat viste et overskud på 45 mia. kr., hvilket er 2 mia. kr. bedre end året før.

For aktionærerne betyder den øgede indtjening, at koncernens aktietilbagekøbs program er blevet udvidet med 2 mia. kr. til 20 mia. kr.

Mio. kr. Første ni måneder 2021 Første ni måneder 2020
Nettosalg 102.467 94.808
Ebit 45.010 42.948
Nettoprofit 36.865 32.820
Læs også
Top job