Erhverv
BREAKING

Nyhed: En »one time experience« lakker mod enden for coronakrisens købmænd. Nyhed: Danske aktier i bunden over verdens bedste aktiemarkeder lige nu. Nyhed: Europa går ikke i stå, hvis Putin lukker for gassen.

Amazon-stifter sælger aktier for milliarder

Jeff Bezos sælger igen aktier. Salget kommer efter et løfte om at give et milliardbeløb til bl.a. genopretning af naturen.

Amazon-stifter Jeff Bezos har i år solgt aktier for 55 mia. kr. AP Photo/Pablo Martinez Monsivais.

Den amerikanske multimilliardær Jeff Bezos har i denne uge solgt 608.450 aktier i selskabet Amazon, hvor han er storaktionær. Det fremgår af dokumenter sendt til det amerikanske finanstilsyn.

Aktierne blev solgt for ca. 2 mia. dollars, og det svarer til knap 13 mia. kr. Det skriver Bloomberg.

Aktiesalget kommer, efter at Jeff Bezos har lovet at give et tilsvarende milliardbeløb til genopretning af naturen og til at ændre forsyningen af fødevarer. Det skal ske gennem klimafonden Bezos Earth Fund. Løftet blev givet på FN’s klimakonference COP26 i Glasgow i Skotland.

I forbindelse med løftet om donationen, udtalte Jeff Bezos i en pressemeddelelse:

»Vi må konservere det, vi har, genoprette det, vi har tabt, og få det til at gro, som vi har brug for.«

Jeff Bezos er verdens næstrigeste person med en formue på 196 mia. dollars ifølge Bloombergs milliardærindeks. Det svarer til svimlende 1.260 mia. kr.

Det er langt fra første gang, Jeff Bezos sælger ud af sine aktier. Alene i år har han solgt for 8,6 mia. dollars, 55 mia. kr.

En del af pengene fra salget er gået til at finansiere rumfartsselskabet Blue Origin.

Læs også
Top job