Erhverv

Boliger med liggetid på over et år falder markant i 2021

På fem år er andelen af huse, der har været til salg i mere end et år, faldet fra hver tredje bolig til nu hver femte. Bare i år er andelen faldet med ni procentpoint.

Boligmarkedet har været brandvarmt under hele coronakrisen. Foto: Jens Dresling

Et brandvarmt boligmarked har gjort det sjovt og væsentligt nemmere at være ejendomsmægler i år.

Siden 2015 er andelen af boliger med en liggetid på mere end et år faldet stille og roligt, men særligt i år er andelen faldet markant fra 27 pct. i 2020 til blot 18 pct. i 2021.

Det viser nye udbudstal fra Boligsiden fra starten af november.

Ifølge Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør på Boligsiden, har stigende priser og efterspørgsel samt et dalende udbud gjort det mere attraktivt at være sælger, fordi man både kan sælge sin bolig til fortjeneste og samtidig komme videre til næste bolig i løbet af kort tid.

Andel af boliger med liggetid på mere end et år

År I pct.
2016 34 pct.
2017 33 pct.
2018 28 pct.
2019 29 pct.
2020 27 pct.
2021 18 pct.

De mange solgte boliger kommer i en tid med historisk lavt udbud, der ifølge Birgit Daetz har fået mange købere til at få øjnene op for andre boliger, der har ligget længere tid på markedet.

»Det salgsboom, vi har set i starten af 2021, har sat yderligere fart på den proces. Det betyder, at der er blevet ryddet godt ud blandt de boliger, der har været til salg længe. Det er en god nyhed ikke bare for sælgerne, men også for de huse, der nu bliver frisket op med de renoveringer, som køberne foretager for at gøre deres nye bolig til deres egen. Det er win-win-win,” siger Birgit Daetz til Boligsiden.

Tal fra Danmarks Statistik viser ellers, at det varme boligmarked så småt er ved at trække til højre, efter at det har befundet sig i overhalingsbanen under det meste af coronakrisen. I august faldt antallet af handler igen, og prisudviklingen det seneste år skal ikke længere måles i tocifrede tal, men i stedet i encifrede.

Læs også
Top job