Erhverv

Overskud på 6,5 mio. kr.: Iværksætter bag WoodUpp har på få år skabt en millionforretning

Den 29-årige Mads Vesterby Hansen havde en drøm om at gøre træ til stammen for sin virksomhed. Nu kan WoodUpp fremvise et imponerende overskud på 6,5 mio. kr. fra seneste regnskabsår.

Mads Vesterby Hansen (i midten) har på få år skabt en millionforretning med sine partnere Mikkel Knudsen og Troels Johansson. Foto: Pr.

Flere års tungt benarbejde giver nu for alvor pote for virksomheden WoodUpp, der blev etableret i 2015 af iværksætteren Mads Vesterby Hansen.

På få år er han gået fra at søsætte iværksætterdrømmen til nu at tjene et stort millionbeløb. Det viser virksomhedens seneste årsregnskab, hvor virksomheden har et overskud på bundlinjen på 6,5 mio. kr.

Det er 5,3 mio. kr. mere end året før, der dengang ellers var et klart rekordår for virksomheden.

Samtidig er egenkapitalen i det forgangne regnskabsår gået fra 1,2 mio. kr. i 2019/20 til 7 mio. kr. i 2020/21.

WoodUpp er en webbaseret butik, der sælger produkter inden for træ og indretning, såsom akustikpaneler og skydedøre. Alle produkter bliver fremstillet på virksomhedens fabrik i Ribe, hvorfra de sælges til både private kunder og til restauranter, hoteller, kontormiljøer og andre virksomheder flere steder i Europa og Amerika.

WoodUpps udvikling fra startup til millionforretning:

I kr. 2020/21 2019/20 2018/19
Årsresultat 6,5 mio. 1,2 mio. 160.000
Egenkapital 7 mio. 1,2 mio. 120.000

Første frø til WoodUpp, som Mads Vesterby Hansen er stifter og adm. direktør af, blev sået i 2015, da han læste til marketingøkonom i Aarhus på en iværksætterlinje. Her skulle den sidste del af uddannelsen foregå i praktik, og det blev startskuddet til, at han valgte at opbygge sin egen virksomhed. Det fortalte han tilbage i 2019 til Fyens Stiftstidende.

»På den måde kunne jeg sidde og arbejde på mit eget. Det har jeg altid haft lyst til. Hele min familie har været selvstændige, og jeg er vokset op med min fars virksomhed, der er en træproduktion i Ribe. Det var også med det udgangspunkt, at jeg udviklede mine produkter,« sagde Mads Vesterby Hansen til avisen.

Han driver i dag virksomheden sammen med sine to partnere Mikkel Knudsen og Troels Johansson. Trioen har aktuelle planer om at udvide produktsortimentet, men hvad det næste bliver, har de ikke lagt sig fast på. De fortalte dog tidligere på året til JydskeVestkysten, at virksomheden snart får brug for mere plads at udfolde sig på, hvis væksten skal fortsætte.

WoodUpp har stadig sit hovedsæde i Ribe, men har etableret afdelinger i både Tyskland, Holland og Storbritannien, hvorfra virksomheden også har et voksende antal kunder. WoodUpp har blandt andet også udviklet produkter, som er blevet solgt via den amerikanske internethandelsgigant Amazon.

Læs også
Top job