Erhverv

Coloplast i milliardhandel - køber Atos Medical for 16 mia. kr.

Opkøbet ventes at øge indtjeningen pr. aktie fra 2022/2023, lyder det fra Coloplast.

Coloplast har indgået en aftale om at købe selskabet Atos Medical. Foto: Coloplast

Coloplast har kastet sig ud i en milliardhandel.

Det danske medicoselskab har indgået en aftale om at købe det svenske selskab Atos Medical, der har hovedkontor i Malmø, af kapitalfonden PAI Partners. Prisskiltet lyder på 2.155 mio. euro svarende til ca. 16 mia. kr. Det oplyser Coloplast i en fondsbørsmeddelelse mandag morgen.

Coloplast beskriver Atos Medical som den globale markedsleder inden for laryngetomi - det er en operation, hvor hele eller dele af strubehovedet fjernes - og opkøbet ventes at øge indtjeningen pr. aktie »i stigende grad fra 2022/2023«.

»Atos Medicals formål om at gøre livet lettere for mennesker med en halsstomi ligger tæt op ad Coloplasts formål om at gøre livet lettere for mennesker med behov inden for intim sundhedspleje,« skriver Coloplast i børsmeddelelsen.

Købet er betinget af, at myndighederne nikker ja til handlen, og Coloplast venter, at købet bliver gennemført i andet kvartal af det skæve regnskabsår 2021/2022.

»Atos Medical udgør en ny langsigtet vækstkategori for Coloplast og vil operere med egen identitet, eget brand og egen salgsstyrke og samtidig drage fordel af Coloplasts kompetencer og track record som markedsleder til at drive den fortsatte vækst og værdiskabelse,« lyder det videre fra Coloplast.

Offentliggørelsen af handlen kommer kort tid efter at Coloplast præsenterede sit årsregnskab for 2020/2021.

Regnskabet viste, at indtjeningen i Coloplast fortsat er tårnhøj, men omvendt ventede selskabet en vækst i omsætningen på 7 pct. Det er lavt i forhold til selskabets forhåbninger til fremtiden.

Læs også
Top job