Erhverv

Maersk Drilling fusionerer

Maersk Drilling fusionerer med Noble, og det fælles selskab får navnet Noble Corporation.

Maersk Drilling fusionerer med Noble Corporation. Foto: Maersk Foto: Mærsk, PR

Maersk Drilling fusionerer med Noble Corporation, og det fortsættende selskab skal hedde Noble Corporation.

Der er tale om en stort set udelukkende ”ren aktie handel” og dermed er der ikke involveret store beløb fra de to selskabers side.

De to selskabers aktionærer kommer til at eje omtrent 50 pct. hver af det nye samlede selskab.

»Denne kombination har en indbygget stærk branchelogik. Med kombinationen skaber vi en differentieret leverandør af offshore boretjenester, som vil være i stand til at forbedre kundeoplevelsen gennem øget skala, global rækkevidde og brancheførende innovation,« siger bestyrelsesformand Claus Hemmingsen fra Maersk Drilling.

Fusionen skal godkendes af myndighederne, og de to selskabers aktionærer, men begge selskaber har sikret sig, at det bør kunne gå glat igennem - i hvert fald på aktionærniveau.

»Fusionsaftalen er enstemmigt godkendt af bestyrelserne i Noble og Maersk Drilling, og handlen støttes desuden af Nobles tre største aktionærer, som tilsammen i dag ejer cirka 53 pct. af Noble-aktierne, og APMH Invest A/S, der lige nu ejer ca. 42 pct. af aktiekapitalen og stemmerne i Maersk Drilling. Derudover har visse fonde relateret til APMH Invest A/S, som i dag ejer ca. 12 pct. af aktiekapitalen og stemmerne i Maersk Drilling, givet udtryk for deres hensigt om at støtte transaktionen,« skriver Maersk Drilling i sin fondsbørsmeddelelse.

De to selskaber skriver, at det samlede selskab vil blive en markedsleder inden for offshore boreaktiviteter på globalt niveau.

»Kombinationen vil skabe værdi for alle aktionærer og vil tilbyde investorerne en unik mulighed for at drage fordel af markedsopsvinget, en robust økonomisk og finansiel position og et stærkt frit pengestrømspotentiale, alt sammen baner det vejen for det potentielle afkast til aktionærerne,« siger Claus Hemmingsen.

Med udgangen af september har de to selskaber en omsætning på 2,1 mia. dollars - ca. 13,5 mia. kr. - og en kombineret kontantbeholdning (cash balance) på 900 mo. dollar og en nettogæld på 600 mio. dollar.

Ingen af selskaberne har bundet sig til store nybygningsinvesteringer, skriver Maersk Drilling.

Umiddelbart ser det ud som om Noble har overhånden i selskabet, selv om begge selskaber stiller med hver tre bestyrelsesmedlemmer. Men den adm. direktør kommer fra Noble og hedder Robert W. Eifler.

Det samlede nye selskab får hovedkvarter i Houston i Texas, men det beholder en stor organisation i Norges olieby Stavanger.

»Både Noble og Maersk Drilling har mange årtiers historie som ledende i offshore-boreindustrien. Jeg ser frem til samarbejdet, da disse to store organisationer går sammen for at skabe en stærkere kombineret virksomhed. Vores fælles passion for sikkerhed og operationel ydeevne vil drive bedre service til vores kunder og samtidig levere bedre potentielle afkast til vores investorer,« siger Robert W. Eifler, der er koncernchef for Noble.

Maersk Drilling ejer og driver en flåde på 19 offshore-borerigge og har specialiseret sig i barske miljøer og dybvandsoperationer. Maersk Drilling har hovedkontor i Danmark og beskæftiger omkring 2.400 medarbejdere.


Læs også
Top job