Erhverv
BREAKING

Anders Holch er medejer: Dansk firma solgt til norsk milliardkoncern

Visma har købt aktiemajoriteten i Plandisc, som Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen de seneste år har skudt millioner i.

Her ses de fire stiftere af Plandisc. Fra venstre er det Torben Stigaard, Jørgen Bøndergaard Iversen, Mads Nielsen og Morten Mellergaard Baun.

Det aarhusianske it-firma Plandisc er blevet solgt til den norske milliardkoncern Visma, der er Nordens største softwarehus.

Plandisc har hidtil haft Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen og hans koncern Heartland som største aktionær. Men nu har Visma altså købt sig til aktiemajoriteten i Plandisc, der har udviklet verdens første digitale årshjul.

Ifølge Torben Stigaard, medstifter af og adm. direktør i Plandisc, har salget til Visma skabt stor glæde.

»Vi er stolte af, at vi er nået hertil og har fået Visma som strategisk partner og ejer. De kan med deres branchekendskab og nordiske markedsandele løfte vort digitale årshjul til next level – til gavn for både nye og nuværende kunder,« siger han i en pressemeddelelse.

Ifølge cvr-registeret ejer Visma nu mellem 50 og 66,66 pct. af Plandisc, mens de tidligere ejere beholder en ejerandel på mellem 33,33 og 49,99 pct.

Dermed har Anders Holch Povlsen stadig en aktie i Plandisc, som han de seneste år har skudt tocifrede millionbeløb ind i.

Med opkøbet af Plandisc fylder Visma efterhånden en del i det aarhusianske erhvervsliv, da den norske milliardkoncern gennem årene har føjet en stribe virksomheder til paletten i den jyske hovedstad.

»Plandisc bliver en del af et meget stærkt økosystem - ikke blot i Aarhus - men også i Danmark, Norden og resten af Europa. Det betyder også, at vi allerede nu ser konkrete muligheder for et samarbejde med en lang række forskellige Visma selskaber, hvilket helt sikkert vil være med til at katalysere Plandiscs vækst yderligere fremover,« siger Lars Berthelsen, direktør for den danske del af Vismas kundevendte forretning.

Plandisc har siden etableringen i 2012 vokset kraftigt og servicerer i dag over 60.000 brugere og har store kunder indenfor både den offentlige og private sektor.

Det danske it-firma er stadig en underskudsforretning og har været det i hele sin levetid. Senest blev det i 2020 til et underskud efter skat på lidt over 500.000 kr.

Læs også
Top job