Erhverv

Omsætning og indtjening skuffer hos Simcorp

Softwareselskabet Simcorp har i tredje kvartal 2021 haft fremgang i omsætning og driftsindtjening, men begge er landet under analytikernes forventning.

Det viser regnskabet for tredje kvartal, som er offentliggjort fredag morgen.

Omsætningen sluttede i tredje kvartal på 107,3 mio. euro mod 100,2 mio. euro i samme kvartal sidste år. Til sammenligning havde analytikerne ventet en omsætning på 115,9 mio. euro ifølge et medianestimat indsamlet af Simcorp selv forud for regnskabet.

For ordreindgangen nåede den i årets tredje kvartal op på 27,8 mio. euro mod 21,7 mio. euro i den tilsvarende periode året forinden. Det gav samtidig en ordrebog på 60,5 mio. euro, som lå højere i forhold til samme tid sidste år, hvor ordrebogen udgjorde 43,8 mio. euro.

Analytikerne havde ventet en ordreindgang på 24,2 mio. euro i kvartalet og en ordrebog på 53,1 mio. euro.

På indtjeningssiden kunne Simcorp for tredje kvartal fremvise et driftsresultat (EBIT) på 24,2 mio. euro, som var bedre end de 22,4 mio. euro, der strømmede ind på den post i samme kvartal sidste år.

Det skuffede analytikernes forventninger, som lød på 29,1 mio. euro.

Alt i alt gav det på bundlinjen et overskud efter skat på 20,0 mio. euro. Det var højere end i samme periode året før, hvor Simcorp tjente 14,1 mio. euro efter skat. Analytikerne havde ventet et nettoresultat for perioden på 22,3 mio. euro.

Læs også
Top job