Erhverv

»Ekstraordinær« millionbonus skal fastholde Bavarian Nordic-topchef

Det danske selskab Bavarian Nordic sender en ekstra årsløn og en større bonus til topchef Paul Chapin for at fastholde ham i selskabet.

Bavarian Nordics adm. direktør Paul Chaplin. Arkivfoto  Foto:  Bavarian Nordic

Medicinalselskabet Bavarian Nordic har besluttet at sende en millionstor fastholdelsesbonus til selskabets topchef Paul Chaplin.

Det sker for at fastholde topchefen i jobbet, oplyser selskabet fredag i et nyt regnskab.

Bavarian Nordic arbejder på at udvikle en coronavaccine og forventer at komme med nyt om vaccinen i december, og ifølge regnskabet er netop direktører med erfaring inden for vacciner i stor efterspørgsel under corona.

Derfor har Bavarian set sig nødsaget til at gøre noget »ekstraordinært« for at sikre, at Paul Chaplin ikke smutter.

»For at sikre Paul Chaplins fortsatte tjeneste som adm. direktør for Bavarian Nordic i lyset af stigende efterspørgsel drevet af covid-19-pandemien for ledere med stærk vaccineerfaring, har bestyrelsen i dag besluttet, i overensstemmelse med aflønningspolitikken, at tildele Chaplin en ekstraordinær fastholdelseskontantbonus i 2024, svarende til et års grundløn (2021-niveau) samt en ekstraordinær langsigtet incitamentstildeling svarende til et års grundløn (2021 niveau), hvoraf 50 pct. vil blive tildelt som warrants i 2021 og de resterende 50 pct. vil i andet kvartal 2022 blive tildelt enten som warrants eller RSU’er,« lyder det i regnskabet.

Medicinalselskabet oplyser ikke det præcise bonusbeløb, men ifølge årsregnskabet for 2020 fik Paul Chaplin en grundløn på 5,2 mio. kr. og en bonus på 576.000. Samtidig blev Paul Chaplin tildelt yderligere bonusser og warrants for samlet 8,7 mio. kr.

I alt bringer hans samlede løn og bonusser op på 13,9 mio. kr.

Udover den »ekstraordinære« bonus til topchefen, har Bavarian Nordic’ bestyrelse besluttet at give koncernledelsen og medarbejdere tegningsoptioner.

Bavarian Nordic omsatte i 3. kvartal for 448 mio. kr. mod 558 mio. kr. i 2020. Samtidig er selskabets underskud vokset.

I juli, august og september har selskabet tabt 81,4 mio. kr. på bundlinjen, hvilket er mere end tre gange så meget som samme periode sidste år.

Læs også
Top job