Erhverv

Falck skal på jagt efter ny kassemester

Tor Lønnum, som har været Falcks finansdirektør gennem fire år, forlader sundheds- og redningskoncernen Falck, da han har fået nyt job.

Tor Lønnum har sammen med Jakob Riis stået i spidsen for en turnaround af Falck. Foto: Falck Foto: Ernst van Norde

Falck-topchef Jakob Riis skal have en ny makker til at holde styr på koncernens finanser.

Tor Lønnum, der har været Falcks finansdirektør siden 2017, stopper. Det oplyser Falck i en pressemeddelelse.

I stedet skal Tor Lønnum være partner i det norske investeringsselskab Kverva fra 1. maj 2022. Han bliver i Falck indtil udgangen af april.

»Efter mere end 10 år i udlandet har jeg besluttet at tage imod et job i Norge og vende hjem med familien,« siger Tor Lønnum i pressemeddelelsen.

Falck forventer at kunne annoncere, hvem der afløser Tor Lønnum i løbet af første kvartal 2022.

Tor Lønnum, som tidligere også har været finansdirektør i Tryg, får ros med på vejen af både topchef Jakob Riis og bestyrelsesformanden Peter Schütze.

»Tor har skabt en professionel og global finansfunktion og været en rollemodel,« siger Peter Schütze i pressemeddelelsen, mens Jakob Riis siger:

»Tor har været en stor drivkraft i Falcks succesfulde turnaround, som betyder, at Falck i dag har et stærkt finansielt udgangspunkt for at kunne gennemføre vores langsigtede strategi.«

Tor Lønnum tiltrådte som Falck finansdirektør kun få måneder, efter Jakob Riis tiltrådte som ny topchef.

Sammen har de stået for en hovedrengøring i den globale koncern for at vende en negative udvikling, hvor evnen til at tjene penge er dalet i takt med, at Falck er ekspanderet voldsomt gennem opkøb.

Falck tjener penge i dag, og de såkaldte kviktests under coronakrisen har været med til at give et ekstra boost.

Læs også
Top job