Erhverv
BREAKING

Rundspørge viser risiko for uforudsete ekstraregninger

4 ud af 10 danskere ved ikke, at der nu opkræves moms af selv de billigste varer købt i webbutikker uden for EU.

Toldstyrelsen ser en risiko for at mange danskere op til Black Friday og jul køber varer i webbutikker uden for EU uden at vide, at der følger en ekstraregning med i kølvandet på bestillingen.

Toldstyrelsen advarer nu danskerne om risikoen for ubehagelige ekstraregninger ved småkøb fra webbutikker placeret uden for EU. Baggrunden er en ny rundspørge foretaget for Toldstyrelsen, der peger på at fire ud af ti danskere ikke kender til de nye toldregler, som trådte i kraft 1. juli i år.

For siden juli er der lukket for at købe billige varer uden moms i engelske, kinesiske eller andre webbutikker uden for EU. Indtil i sommer gled varer købt uden for EU med en værdi på under 80 kr. momsfrit frem til forbrugerne. Nu opkræves der moms af varebrevene med alt fra CD’er til netstrømper. Og bliver varerne bragt ud af Postnord følger der ud over momsopkrævningen et ekspeditionsgebyr på 160 kr.

»Vi får løbende spørgsmål fra borgere, der har fået en uventet ekstraregning, efter at være blevet opkrævet moms af en vare, som de tidligere ikke har skullet betale moms af. Derfor går vi nu ud og minder om de nye regler, fordi mange danskere køber ind i netbutikker i forbindelse med Black Friday og julehandlen, der snart går i gang,« skriver Toldstyrelsen i en pressemeddelelse.

Toldstyrelsen gjorde i en kampagne før sommerferien opmærksom på ændringen i momsreglerne, og andelen af danskere, der kender til de nye regler, er ifølge Toldstyrelsen steget siden. Hvor det før den 1. juli var otte ud af ti, der ikke kendte til ændringen, ligger andelen nu på fire ud af ti.

Læs også
Top job