Erhverv

Se kortet: I disse landsdele forventer man at bruge flest penge på black friday

Der er stor forskel på, hvor mange penge man forventer at bruge på black friday, alt efter hvor man bor i landet. Kun borgere i én region forventer at bruge mindre, end de gjorde sidste år.

Region Sjælland tager førertrøjen, når det kommer til forventet forbrug på black friday. Foto: Screenshot

Danskerne forventer at spendere som aldrig før ved dette års black friday.

Det viser en forbrugerundersøgelse foretaget af Wilke for DI Handel.

I følge undersøgelsen forventer hver dansker i gennemsnit at bruge 2.578 kr. under black friday. Det er en stigning på godt 35 pct. sammenlignet med forventningerne op til black friday i 2020.

Der er samtidig stor forskel på, hvor mange penge man forventer at bruge, alt efter hvor man bor i landet.

Højdespringeren i undersøgelsen er Region Sjælland. Borgere, der bor her, forventer at bruge 3.327 kr. i gennemsnit. Det er mere end en fordobling sammenlignet med det forventede forbrug i 2020.

Sølvmedaljen i forventet black friday-forbrug går til Region Hovedstaden. Her forventer man i gennemsnit at bruge 2.915 kr. pr. person, hvilket er en fremgang på over 1.000 kr. pr. person sammenlignet med i 2020.

Lige på nær i Region Nordjylland, så forventer borgere i alle landets andre regioner at øge sit black friday-forbrug i år. Det skyldes, at julehandlen er startet tidligt i år, mener Jacob Kjeldsen, der er branchedirektør i DI Handel.

»I år er det meget tydeligt, at black friday er blevet en integreret del af julehandlen for forbrugere over hele landet, og derfor ser det ud til, at black friday bliver endnu større i år,« siger han.

Undersøgelsen er en forbrugerundersøgelse udført af analyseinstituttet Wilke for DI Handel. DI Handel er Dansk Industris branchefællesskab for danske handelsvirksomheder.

Undersøgelsens resultater baserer sig på en web survey besvaret af 1.026 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år fordelt på køn, alder og region.

Læs også