Erhverv

Corona ændrer de amerikanske fastfood restauranter - for altid

Indendørs spiseplads enten forsvinder eller indskrænkes til fordel for mere drive-in og take away.

De indendørs spisepladser hos flere af de kendte fastfood restauranter i USA som McDonald's og Burger King vil blive reduceret. I stedet satses der endnu mere på drive-in og afhentning af mad. Foto: Foto: AP/David Duprey. Foto: AP/David Duprey

Det er lidt er paradoks: Flere og flere restauranter i USA er åbne, men kunderne får ikke lov til at komme indenfor, når de skal spise maden.

Udviklingen skyldes er sammenfald at især to ting. Der er flere steder indført lokale restriktioner for at forhindre spredningen af coronavirus kombineret med manglen på medarbejdere, skriver CNN Business.

Den udvikling er kommet samtidig med, at mange restauranter i USA er i gang med at genopfinde sig selv, og det kræver en nytænkning omkring designet af selve restauranterne.

Trenden går mod, at kunderne skal indtage deres måltider andre steder end i restauranten.

McDonald’s finansdirektør Kevin Ozan fortalte i sidste måned aktieanalytikere, at omkring 3000 restauranter stadig havde lukket for indendørs servering på grund af coronarestriktioner.

Andre restauranter har simpelthen været nødt til at lukke for indendørs servering på grund af mangel på arbejdskraft. Restauranter og barer manglede næsten 800.000 ansatte i oktober i sammenligning med februar sidste år.

I stedet kommer fremtidens (fastfood) restauranter til at bestå af endnu flere båse med mulighed for drive-in og flere vinduer, hvor man kan hente sin mad og spise den alle andre steder end ved et bord indenfor.

Og mange restauranter satser på, at drive-in og selvafhentning bliver fremtidens måde at drive restaurant på. Også på den anden side af pandemien.

Fastfood-kæder, der altid har tilbudt drive-in, fordobler antallet af baner og formindsker nogle gange deres spisepladser for at gøre det.

Sidste år afslørede Burger King nye restaurant designs, der har flere kørebaner og ”walk-up” vinduer, hvor kunderne kan afgive ordrer.

Én prototype har ingen indendørs spisemuligheder overhovedet.

Tidligere i år annoncerede Taco Bell, at den udvider sin ”Go Mobile” restaurant opbygning, som får det dobbelte antal drive-in baner og med reduceret indendørs servering, skriver CNN Business.

Læs også
Top job