Erhverv

Novo ramt i Kina: Det globale salg bliver negativt påvirket

En større reform af det kinesiske insulinmarked rammer Novo Nordisk.

Novo Nordisk står til en lussing i Kina i 2022. Foto: Stine Tidsvilde/Ritzau Scanpix

For nylig kunne Novo Nordisks topchef Lars Fruergaard Jørgensen fortælle, at selskabet kommer til at få en ordentlig lussing på det store kinesiske marked, og at det kommer til at koste på den korte bane.

Fredag morgen har Novo Nordisk så sat tal på, hvor stor lussingen bliver.

Ifølge en pressemeddelelse fra Novo Nordisk vil udfordringerne i Kina have en negativ påvirkning på 3 pct. i det globale salg i 2022.

Det skyldes faldende salg og lavere priser i Kina, efter en større reform af det kinesiske insulinmarked har ramt Novo.

»Vores forventning er, at det kommer til at køre over de kommende måneder og kommer til at påvirke vores forretning fra næste år. Man må forvente en betydelig påvirkning i det år, det sker,« sagde Lars Fruergaard Jørgensen i begyndelsen af november om udviklingen i Kina.

Novo Nordisk vil i forbindelse med sit årsregnskab i februar fortælle om selskabets forventninger til hele 2022, oplyses det i pressemeddelelsen.

Langt den overvejende del af det kinesiske marked, der for Novo Nordisks vedkommende i 2020 stod for et salg på ca. 14 mia. kr., udgøres netop af insulin. Mere præcist lige over 11 mia. kr.

Novo Nordisk ser fortsat Kina som en vækstmulighed, og Lars Fruergaard Jørgensen har tidligere udtrykt, at han ikke tror, reformen kommer til at betyde, at Kina som helhed kommer til at bruge færre penge på medicin.

Læs også