Erhverv

Coronakrisen blusser op: Flyselskaber og krydstogt-rederier styrtdykker på Wall Street

Stigende smittetal og fundet af en ny virusvariant har i dag sendt chokbølger gennem aktiemarkederne. På Wall Street åbner markederne med fald på omkring 2 pct.

Frygten for en ny coronakrise får aktiekurserne til at dykke på Wall Street.
Foto: Reuters.

Bølgen af kursfald på aktiemarkederne har nu spredt sig kloden rundt og rammer også de amerikanske aktier.

Handlen er netop åbnet på Wall Street, hvor de toneangivende aktieindeks er farvet blodrøde. Det brede S&P500 falder ved åbningen omkring 1,8 pct., mens Dow Jones Industrial Average falder knap 900 point svarende til et dyk på 2,5 pct.  Især kursen på flyselskaberne styrtdykker.

Kursfaldene kommer efter et døgn, hvor stigende smittetal, skærpede restriktioner og fundet af en ny aggressiv coronavariant har skabt frygt for, at det økonomiske opsving bliver afsporet og afløst af en ny krise.

Den nye, sydafrikanske variant er under mistanke for at være mere smitsom og måske endda resistent over for de eksisterende vacciner. Spredning af denne variant kan derfor potentielt lægge en alvorlig dæmper på den økonomiske aktivitet.

Udsigten til en mulig ny bølge af rejserestriktioner går hårdt ud over flyselskaberne. Kursen på American Airlines falder 8 pct., mens United Airlines falder over 10 pct. Også krydstogtselskaberne tager vand ind på aktiemarkederne. Kursen på sværvægten Carnival Corp. er faldet 11 pct. Også et selskab som Live Nation Entertainment, der blandt sælger koncernbilletter, er ramt af kursfald på over 10 pct.

Hotelkæder som Marriot og Host Hotels får ligeledes barberet mere end 10 pct. af aktiekursen.

Til gengæld har medicinalaktierne fået luft under vingerne. Moderna stiger over 20 pct., mens Pfizer følger efter med et kurshop på 6 pct.

Opdateres...

Læs også
Top job