Erhverv

Finansdirektør Lars Daugaard er blevet opsagt fra Landbrug & Fødevarer

Interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer har afskediget finansdirektør Lars Daugaard som følge af adfærd, der er i strid med organisationens værdier.

Artiklens øverste billede

Endnu en leder i toppen af landbruget mister nu jobbet. Brancheorganisationen Landbrug & Fødevarer har med omgående virkning opsagt finansdirektør Lars Daugaard i forlængelse af medarbejderhenvendelser til både HR, formanden og organisationens whistleblowerordning.

»På baggrund af henvendelserne er der foretaget en advokatundersøgelse. Denne undersøgelse har vist, at der har været eksempler på adfærd, der er i strid med Landbrug & Fødevarers værdier og forventninger til ledende medarbejdere,« hedder det i en meddelelse fra Landbrug & Fødevarer.

Søren Søndergaard, formand for Landbrug & Fødevarer, begrunder beslutningen med, at der er sket brud på tilliden.

»Da der er tale om en personalesag, kan jeg ikke gå i detaljer. Jeg vil dog gerne understrege, at undersøgelsen ikke omtaler grove overgreb, men formandskabet har efter nøje overvejelser konkluderet, at tilliden har lidt skade, og at samarbejdet hermed ophører,« udtaler Søren Søndergaard i meddelelsen.

Formandskabet har efter nøje overvejelser konkluderet, at tilliden har lidt skade, og at samarbejdet hermed ophører.

Søren Søndergaard, formand for Landbrug & Fødevarer

Afskedigelsen af Lars Daugaard sker, efter at Søren Søndergaard flere gange har opfordret medarbejdere til at henvende sig, hvis de har oplevet upassende adfærd. Formandens opfordring er kommet efter at afsløringer af seksuel chikane i Landbrug & Fødevarer-datterselskabet DanBred har sendt rystelser gennem organisationen.

Lars Daugaard har arbejdet i landbruget i en længere årrække og har været en del af Landbrug & Fødevarers topledelse siden 2013.

Lars Daugaard er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Opsigelsen af Lars Daugaard kommer kun syv uger efter, at Landbrug & Fødevarers adm. direktør, Anne Arhnung, forlod organisationen som følge af uenigheder om håndteringen af DanBred-sagen. Sagen har fået Landbrug & Fødevarer til at igangsætte en undersøgelse af de interne forhold.

Sagen i DanBred begyndte, da 18 mellemledere i et fælles brev til selskabets bestyrelse klagede over adm. direktør Thomas Muurmann Henriksens adfærd. Bestyrelsen besluttede i første omgang at lade Muurmann blive i jobbet, hvilket Landbrug & Fødevarer, der ejer 51 pct. af DanBred, bakkede op om.

Efter at sagen kom frem i medierne, skiftede brancheorganisationen dog kurs, og både Muurmann og DanBreds ni mand store bestyrelse, som Lars Daugaard var en del af, blev fyret. Landbrug & Fødevarers formand Søren Søndergaard har efterfølgende flere gange undskyldt for forløbet.

Da hun forlod jobbet, henviste Anne Arhnung til, at hun fra start ville have håndteret DanBred-sagen anderledes, men at den politiske ledelse i Landbrug & Fødevarer ikke lyttede til hende. Både Søren Søndergaard og Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarers griseproduktion, har afvist den udlægning.

Har du oplysninger om problematiske forhold i erhvervslivet, så kontakt journalist Jette Aagaard på mobil 20194185 / jette.aagaard@finans.dk eller journalist Nicolai Raastrup på 26105137 / nira@finans.dk.
Begge journalister kan også kontaktes via den krypterede app Signal på 20194185 eller 26105137.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.