Erhverv

Hobbii tjener stadig flere millioner på strikketøj: Nu har selskabet lavet en ny satsning

Garn og strikkepinde viste sig at være en lukrativ forretning for tre kammerater under coronakrisen. Igen i år tjener de rekordmange millioner.

Jeppe Kallesøe er adm. direktør i Hobbii og har været i virksomheden siden 2019. Foto: Hobbii.

Det er kun knap seks år siden, at tre kammerater besluttede sig for at stifte garnvirksomheden Hobbii efter ellers udelukkende at have drevet en række it-virksomheder sammen.

I dag er Hobbii en millionforretning, som vokser år efter år.

Virksomheden, der bl.a. sælger garn, strikke- og hækletilbehør, kan igen i år bryste sig af et rekordresultat. I det skæve regnskabsår 2020/2021 har Hobbii genereret et overskud på mere end 14,6 mio. kr. Det er en lille stigningen fra forrige år, hvor overskuddet lød på 13,1 mio. kr.

Sådan fremgår det af Hobbiis årsregnskab.

»Vi er tilfredse både med top og bund. Både væksten og den udvikling, der har været her. Og også, hvad vi formår at få ned på bundlinjen,« siger Jeppe Kallesøe, adm. direktør i Hobbii.

Det pæne resultat har i høj grad været påvirket af coronanedlukningen i hele landet, som tidligere på året fik flere erfarne såvel som nybegyndere til at gribe strikkepindene, understreger Jeppe Kallesøe.

»Omsætningen er drevet af, at vi er blevet endnu bedre på de markeder, vi er i, og er vokset på dem. Og så har vi selvfølgelig også haft positiv påvirkning af corona i forhold til omsætningen,« siger han og tilføjer:

»Vi har fået mange nye kunder ind af den yngre målgruppe og har fortsat holdt rigtig godt fast i vores eksisterende målgruppe.«

Hobbiis nyeste skud på stammen afviger imidlertid lidt fra garnverden, men er alligevel i trit med stifternes baggrund i it. De har nemlig lavet en app, hvor kunderne kan spille bingo, imens de strikker.

»Det var egentlig for at prøve at lave noget nyt, som vi tænkte, vores kunder gerne vil have. Vi ville gerne have en interaktion med vores kunder, som ikke bare gik ud på at sælge garn og den slags. Så det var for at kunderne kunne få noget underholdning, mens de sidder og strikker og hækler,« fortæller Jeppe Kallesøe.

Ud over sin webshop sælger Hobbii også strikketøj fra sine fem fysiske butikker i Danmark og tre i Tyskland. Senest åbnede butikkerne i Lübeck og Bremen i starten af november.

Lige nu vil Hobbii fokusere på at få de nyåbnede butikker op at køre, men Jeppe Kallesøe er ikke afvisende overfor, at der kommer flere fysiske butikker i fremtiden.

Læs også
Top job