Erhverv

For første gang efter skandale: Domino’s Pizza tjener millioner i Danmark

Pizzakæden Domino's Pizza har vendt underskud til overskud i nyt regnskab og gør klar til at åbne flere pizzeriaer.

Den danske del af pizzakæden Domino’s Pizza tjener millioner efter konkurs og dårlig omtale. Arkivfoto

Den omdiskuterede pizzakæde Domino’s Pizza har for første gang siden sin konkurs i Danmark formået at tjene penge på sit koncept herhjemme.

Det fremgår af et nyt regnskab, som selskabets ejere netop har fremlagt.

Domino’s Pizza gik konkurs i Danmark, efter TV2-programmet ”Operation X” i 2018 havde afsløret en lang række kritisable fødevareforhold og fusk med datomærkningen af ingredienser.

Siden opkøbte den australske koncern Domino’s Pizza Enterprises rettighederne til at føre brandet videre i Danmark, og nu er det altså lykkedes at skabe overskud.

I 2020/2021 tjente den danske del af Domino’s Pizza 1,9 mio. kr. efter skat mod et underskud på 1,8 mio. kr. i samme periode året forinden.

»Selskabet er fortsat med at investere i vækst og sætte aftryk i Danmark. I løbet af regnskabsåret er der kommer 6 nye butikker til for at imødekomme en øget kundebase,« skriver ledelsen i regnskabet.

Den afslører også, at den har planer om at åbne endnu flere Domino’s-pizzaerier herhjemme.

Præcis hvor mange og hvilke steder de australske ejere er på udkig efter fremgår ikke af regnskabet.

Domino’s Pizza Enterprises er franchisetager fra det amerikanske Domino’s Pizza International. Selskabet er børsnoteret i Australien og Domino’s Pizza Enterprises’ hjemmeside har milliardkoncernen rettighederne til at drive pizzakæden af samme navn i Australien, New Zealand, Belgien, Frankrig, Holland, Japan, Tyskland, Luxemburg, Danmark og Taiwan.

Koncernen har mere end 2.800 pizzariaer globalt.

Efter at ”Operation X” havde dokumenteret de kritisable forhold hos Domino’s i Danmark gennemførte Fødevarestyrelsens Rejsehold en kontrol i 30 af kædens restauranter. 22 af restauranterne fik sanktioner.

Læs også
Top job