Erhverv

Stort udsalg på Meta-aktie, men få vil købe den

Meta har været i vælten med dårlige resultater og anklager fra en whistleblower. Det har sat sig på aktiekursen, men trods en billig aktie, så bider investorerne ikke rigtig på.

Mark Zuckerberg præsenterede for få uger siden sin nyeste vision: Et metavers, som er en helt ny måde at mødes på. I samme omgang skiftede selskabet navn til Meta. Foto: Eric Risberg/AP/Ritzau Scanpix

Fredag var en særdeles hård dag for de amerikanske tech-aktier.

Tesla faldt næsten 6,5 pct. Netflix faldt 2,3 pct. Microsoft faldt 2 pct.

Og så er der Facebook. Eller Meta, som moderselskabet hedder nu. Fredag faldt aktiekursen med beskedne 1,14 pct., men det er blot en mindre historie, da dykket over hele ugen samlet set lyder på 7,9 pct. Ydermere har eksisterende investorer haft gang i et større udsalg, og siden den 7. september, hvor kursen var på sit højeste, noterer det samlede fald sig på 19,7 pct. Det svarer til, at Meta nu er 224 milliarder dollars mindre værd i markedsværdi siden september, skriver Bloomberg.

Mediet forklarer faldet med Facebooks negative rolle i whistlebloweren Frances Haugens udtalelser over de seneste måneder. Kort fortalt lyder anklagen fra Frances Haugen, at det sociale medie sætter profit over brugernes sikkerhed. At Facebook promoverer hadefuldt indhold, og at Instagram, som Meta også ejer, er et usikkert sted for børn og unge. Anklager, som Meta-stifter Mark Zuckerberg afviser.

Samtidig udgav Meta en kvartalsrapport i oktober, der var noget svagere end analytikerne havde ventet. Omsætningen faldt under estimaterne, ligesom at forventningen til fjerde kvartal også faldt under.

Flere kursanalytikere trimmede deres kursmål i kølvandet på resultaterne, men var stadig overvejende postive om aktien.

Men selvom Meta-aktien lige nu er på udsalg, så rykker investorerne ikke rigtig på ’buy the dips’ i denne omgang.

Nettoindkøbet af Meta-aktien lå i denne uge og svingede omkring 40 mio. dollars, ifølge data fra Vanda Reseach, skriver Bloomberg. For blot fem uger siden førte et lignende fald i aktiekursen til en ugentlig tilgang på mere end 150 mio. dollars og udløste et opsving for aktien.

Læs også
Top job