Erhverv

Ejere bag prisvindende Aarhus-spisested vil gentage succesen med nyt koncept

Ejerne bag den aarhusianske restaurant Syv Ni 13 forsøger sig i begyndelsen af 2022 med nyt madkoncept. Her er begrænsning af madspild og gode priser i fokus.

Indehaverne af restaurant Syv Ni 13, Kalle Jensen, Frederik Hejberg Pedersen og Asbjørn Kyed Sørensen, åbner i januar endnu et spisested i Aarhus. Foto: Privat

I oktober 2019 slog de tre ejere, Kalle Jensen, Frederik Hejberg Pedersen og Asbjørn Kyed Sørensen, dørene op for restaurant Syv Ni 13 – et såkaldt social dining-koncept i Frederiksgade i Aarhus. Lige siden har restauranten kunnet melde alt optaget hver weekend, og i 2020 løb spisestedet da også med titlen som byens bedste nye spisested.

Det bliver et levende menukort, man kan ikke regne med at kunne bestille ”den sædvanlige”; det bliver lidt tilfældighedernes spil nogle gange.

Kalle Jensen, medejer af kommende spisested Elle Belle

Nu vil den samme ejerkreds forsøge sig med endnu en madbar, der kan tage imod gæster fra den 5. januar, men allerede 15.-18. december inviteres interesserede til en forsmag i de nye lokaler ved Åboulevarden.

Navnet bliver Elle Belle, og det er der en helt speciel grund til.

»Det bliver et levende menukort, man kan ikke regne med at kunne bestille ”den sædvanlige”; det bliver lidt tilfældighedernes spil nogle gange,« siger medejer Kalle Jensen.

En anden prisklasse

Bestiller du altid den samme ret ved en tur i byen? Hvis ja, skal du svinge udenom kommende restaurant Elle Belle. Det nye spisested bliver nemlig uden et fast menukort, og stedets retter kan derfor komme til at variere dag for dag. Hensigten er bl.a. at reducere madspild

Hvis der efter en arbejdsdag er varer i overskud, vil de nemlig, hvis muligt blive brugt til nye retter, som kun vil eksistere indtil restauranten har brugt, hvad der er tilbage.

»Vi vil gerne levere det bedste produkt, vi kan, til den skarpeste pris. Hvis vi skal smide en masse mad ud hver aften, fordi det ikke bliver solgt, kan vi ikke tilbyde den gode pris, som vi gerne vil,« siger Kalle Jensen og forklarer derudover, hvordan de »aldrig nogensinde« kommer til at betyde noget for kvaliteten.

Restauranten forventer af samme grund en stor udskiftning i drikkevare-sortimentet, da ejerne vil aftage restpartier fra samarbejdspartnere.

Selvom man hos Elle Belle kommer til at kunne opleve samme form for bl.a. delevenlige retter som på restaurant Syv Ni 13, bliver prisen en anden.

»Der mangler et billigere alternativ til god mad. Vi skal ned i et prisleje, hvor alle kan være med, men samtidig levere den gode kvalitet,« siger Kalle Jensen.

I det vekslende menukort vil man kunne finde omkring 13-16 retter i prisklassen 50-120 kr., men ligesom menuen kan variere fra dag til dag, kan priserne det tillige. I vinkortet, der hovedsagligt vil bestå af natur- og økologisk vin, et bredt udvalg af special- og alkoholfri øl samt klassiske cocktails og hjemmelavede juice, vil prislejet være 30-80 kr.

Læs også
Top job