Erhverv

Kapitalfonden EQT køber sig ind i dansk erhvervssucces

Kapitalfonden EQT har mandag indgået en aftale med 3Shape-stifterne Tais Clausen og Nikolaj Deichmann om at købe 20 pct. af virksomheden.

Jørgen Jensen, bestyrelsesformand i 3Shape. Foto: Ida Munch

Aktionærerne i den danske komet 3Shape sælger nu 20 pct. af selskabets aktier til kapitalfonden EQT.

Det skriver Børsen onsdag aften, og nyheden blev kort efter bekæftet i en pressemeddelelse fra 3Shape.

3Shape producerer 3D-scannere og software til høreapparater og tandlægeindustrien, og selskabets bestyrelsesformand, Jørgen Jensen, glæder sig over at få EQT ind i ejerkredsen.

"Vi er glade for den tillid, som EQT har vist os ved at investere et anseeligt beløb i at blive medejer af virksomheden. Dette langsigtede partnerskab vil styrke 3Shape og hjælpe os med at levere på vores vision om fortsat at innovere og derved levere unikke digitale løsninger til den globale tandlægeindustri. Samtidig er investeringen fra en så solid investor som EQT med til at bekræfte styrken af 3Shapes forretningsmodel og selskabets meget spændende fremtid," siger Jørgen Jensen i pressemeddelelsen.

Partner og ansvarlig for EQT Danmark, Mads Ditlevsen, forklarer, at han ser investeringen som "en unik mulighed for at blive en del af en vækstrejse, som på trods af 3Shapes markante vækst det seneste årti, blot er i sin spæde start."

"Vi har fuldt selskabet tæt i mere end et årti og har på første hånd set selskabet innovere og drive digitalisering af tandpleje og indtage en position som global markedsleder på området. Vi ser frem til at bidrage til selskabets fortsatte udvikling i tæt samabejde med bestyrelsen og ledelsen," siger Mads Ditlevsen.

Ifølge Børsens oplysninger vandt EQT kampen om 3Shape i konkurrence med både Lego-ejeren, Kirkbi, og Novo Nordisk-ejeren, Novo Holdings, som angiveligt også leverede et bud. Hverken Novo Holdings eller Kirkbi vil kommentere Børsens oplysninger.

3Shape var i mange år blandt de mest succesrige vækstselskaber herhjemme. En række dyre juridiske slagsmål med den amerikanske mastodont Align Technologies belastede dog i en periode indtjeningen.

Tidligere på året scorede teknologivirksomheden imidlertid sin største kontrakt nogensinde for snuden af netop konkurrenten fra USA, hvilket gerne skal få firmaet tilbage på vækstsporet.

Læs også
Top job