Erhverv

»Fuldt drøn på«: Arbejdsmarkedet fortsætter med at sætte rekord på rekord

Antallet af nye jobopslag nåede i november det højeste niveau, der nogensinde er målt for netop denne måned.

Der er godt gang i det danske arbejdsmarked. Det er der endnu en gang blevet sat to streger under med nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Foto: Gregers Tycho

Det buldrer og brager fortsat på det danske arbejdsmarked. Antallet af nye stillingsopslag på jobnet.dk nåede i november op på 35.537, og det er det højeste antal, der nogensinde er registreret for en november.

Statistikken strækker sig tilbage til 2004, og den tidligere rekord for en november lå på 25.820. Det viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

»En meget frisk melding fra det danske jobmarked viser, at der fortsat er fuldt drøn på med historisk mange nye stillingsopslag. Beskæftigelsen i Danmark er i forvejen rekordhøj, og vi forventer, at den stiger yderligere,« skriver Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, i en kommentar.

Hvis man korrigerede tallene for sæson, ville tallene for november være det højeste for hele året, påpeger cheføkonomen.

»På uhyre kort tid er vi gået fra, at coronakrisen lå som en tung dyne hen over dansk økonomi til en nu spilvågen økonomi, der slår rekorder til højre og venstre,« lyder det videre fra Jeppe Juul Borre.

Det er ikke kun i forhold til antallet af nye stillingsopslag, at dagens tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har sat rekord. Tallene viser, at 107.555 personer fik nyt job i august. Det er det højeste antal nogensinde registreret. Statistikken på dette område går tilbage til 2009.

»Der er ikke udelukkende tale om, at mange kommer i job. Der er også mange, der har skiftet job ovenpå genåbningen. Det vidner om, at jobopsvinget er mere bredt funderet, end vi hidtil har vurderet. Det er en god nyhed, fordi det betyder, at mange danske lønmodtagere er så optimistiske på vegne af økonomien, at de skifter job. Det er der også god grund til. Dansk økonomi og det danske arbejdsmarked er braget frem siden genåbningen i sommer,« skriver Kristian Skriver, der er seniorøkonom i Dansk Erhverv.

Læs også
Top job