Erhverv

Fik en kold skulder i fortiden – nu sælges de for rekordhøje priser

I december skød priserne under en Bruun Rasmussen-auktion med kvinders kunst gennem taget. Priserne stiger på kunst af fortidens talenttunge kvinder, der i dag ofte er langt billigere end de mandliges.

Bertha Wegmann var en af de første professionelle kvindelige kunstnere i Danmark. Hun slog igennem internationalt, og herhjemme blev hun en af tidens førende portrætmalere, der skildrede den økonomiske og kulturelle elite. Bruun Rasmussen solgte sidste år hendes portræt af den unge Marie Triepcke, der blev gift med skagensmaleren P.S. Krøyer. Maleriet var vurderet til 1,5-2 mio. kr. og blev solgt for 3,1 mio. kr. Foto: Bruun Rasmussen Kunstauktioner Sonja Ferlov arbejder på en af sine figurer. Denne gipsskulptur af Sonja Ferlov Mancoba var vurderet til 50.000-60.000 kr., men da hammerslaget lød, var Bruun Rasmussen Kunstauktioner overraskede. Foto: Bruun Rasmussen  Danske billedkunstnere. Bertha Wegmann (16. december 1846 i Soglio, kanton Graubünden, Schweiz - 22. februar 1926 i København) var en dansk portrætmaler. Tæppe af Märta Måås-Fjetterström. Tekstilkunst har fundet et nyt publikum. Foto: Bruun Rasmussen

Da auktionshuset Bruun Rasmussen i december holdt juleauktion med særligt fokus på kvindelige kunstneres værker, gik et overrasket sus flere gange gennem salen, når hammeren faldt.

Maleriet ”Landskab med en hestekærre på vejen” fik et hammerslag på 130.000 kr., selv om det kun var vurderet til 25-30.000 kr., og ”Udsigt til en gade gennem et åbent vindue” nåede op på 80.000 kr. mod en vurdering på 25-30.000 kr. ..

Læs også
Top job