Erhverv

Storinvestors top tre aktier i 2022: »Det her er mine absolut største positioner«

Tre specifikke aktier løber med størstedelen af topinvestor Jens Løgstrups investeringer. Nu fortæller han hvilke og hvorfor.

Jens Løgstrup har placeret hoveddelen af sine investeringer i tre specifikke aktier, som han ser stort potentiale i i 2022. Foto: Privat.

Topinvestoren Jens Løgstrup har en klar top 3 over aktier, han investerer i lige nu - og han er hudløs ærlig.

»I min optik har de alle tre et potentiale på en kursstigning på 15-20 pct. minimum,« siger han.

Om Jens Løgstrup

Jens Løgstrup er privatinvestor samt adm. direktør i Linderberg Group og professionelt bestyrelsesmedlem, herunder bestyrelsesformand og bestyrelsesmedlem i en række selskaber.

Hans investeringsselskab Expon ApS leverede i det forskudte regnskabsår 2020/2021 et overskud efter skat på 196 mio. kr.

Overskuddet var ekstraordinært og skyldtes i stor grad et salg af hans ejerandel i Molslinjen. Investeringsselskabets egenkapital lød i samme regnskab på 224 mio. kr.

Han driver også investeringsselskabet Jelø Finans ApS. Selskabet har i samme periode en egenkapital på 9,5 mio. kr.

Derudover har han forvaltet aktier i to forskellige fondsmæglerselskaber.

Han har hele sin formue - der indbefatter et større trecifret millionbeløb - placeret i aktier, og det er altså tre specifikke aktier, der løber med størstedelen hans investeringer.

Nu åbner han til maskinrummet og røber, hvilke aktier han har investeret allermest i lige nu - og hvorfor.

Her er det vigtigt at nævne, at Jens Løgstrup jævnfør sin eksponering har en stor interesse forbundet med netop disse tre aktier.


Jyske Bank

»Jyske Bank er meget attraktiv lige nu - det er min suverænt største investering.«

Investorerne bør gå ind i bankaktier, hvis man ikke allerede er det. Sådan lyder opfordringen fra Jens Løgstrup, der selv har købt stort op i Jyske Bank. I følge ham selv har han nu en ejerandel på lige knap 0,5 pct. af banken.

Ifølge Jens Løgstrups vurdering kan Jyske Bank-aktien stige med 40-60 pct. inden for de kommende 12-18 måneder.

»Jyske Bank er meget billig lige nu sammenlignet med deres indre værdi, fordi bankerne har været under pres på grund af negative renter. Men det vil vende i 2022,« siger Jens Løgstrup.

Han tror på, at den stigende inflation vil få Den Europæiske Centralbank til at hæve renterne, hvilket der også har været forlydender om. Der er dog ikke meldt noget officielt ud endnu. På nuværende tidspunkt har centralbankerne i både Storbritannien og Norge hævet renten, mens den amerikanske centralbank har varslet renteforhøjelser i 2022.

Hævede renter vil gøre godt for bankernes indtjening.

Af alle banker - hvorfor lige Jyske Bank?

»Jyske Bank har en stabil og dygtig ledelse, der har vist, de kan finde ud af at tjene penge. Derudover har de gang i et aktie-tilbagekøbsprogram for 1 mia. kr., der vil luge ud i nogle af de skeptiske aktionærer. Det vil få aktien til at stige,« siger han.

Jyske Bank-aktien handles ved årsskiftet til kurs 337. Til sammenligning ligger bankens indre værdi (egenkapital pr. aktie) på ca. 500 kr. ved årsskiftet.

DFDS

»DFDS er en af mine absolut største positioner. Aktien har været presset af flere årsager, men de effekter kommer til at aftage den kommende tid, og jeg ser et stort potentiale for afkast.«

DFDS-aktien er den position, som Jens Løgstrup er næstmest investeret i af alle sine aktier. Her har han en ejerandel på 0,2 pct. af rederiet, oplyser han til Finans.

På trods af, at DFDS har været hårdt ramt af både brexit og coronapandemien samt problemer med et opkøb i inflationsramte Tyrkiet, tror Jens Løgstrup på, at rederiet ser mod bedre tider.

»Havde det ikke været for effekterne fra brexit, corona og Tyrkiet-situationen, burde aktien ligge 50 pct. højere. De effekter vil aftage over tid, og så står du med en billig aktie med fornuftigt potentiale,« siger han.

På DFDS-aktien forventer Jens Løgstrup et afkast på »minimum 15-20 pct.« set over de næste 12-18 måneder, siger han.

DFDS-aktien handles ved årsskiftet til kurs 349. Det svarer nogenlunde til selskabets indre værdi, som er opgjort til 347 kr. pr. aktie.

DS Norden

»Norden er meget billig og markant under indre værdi. Den har et stort potentiale de næste 6-8 måneder.«

Aktien i den danske rederikæmpe Dampskibsselskabet Norden sluttede 2021 på en pris på 166,4 kr. per aktie, men Jens Løgstrup vurderer den til at være betydeligt mere værd.

Selskabets opgør selv sin reelle indre værdi til 221 kr. pr. aktie i deres seneste kvartalsregnskab. I følge Jens Løgstrup er det dog en underdrivelse.

»Sagen er, at der er nogle forhold, der ikke er indregnet, når de opgør deres indre værdi i regnskabet. Jeg har talt med deres investor relations-afdeling, og jeg vurderer, at den reelle indre værdi er højere end den bogførte - ca. 250-300 kr. per aktie,« siger han.

Derfor er der en god mulighed for en solid kursstigning på aktien i DS Norden, mener han.

»Jeg tror ikke, markedet har forstået potentialet i Norden, og min forventning er, at markedet vil blive meget positivt overrasket,« siger han.

Han har selv 0,25 pct. af Norden, oplyser han til Finans. Jens Løgstrup spår en massiv indtjening i 2022.

»Indtjeningen i 2022 baserer sig på de fastlåste fragtrater fra i år, som var voldsomt høje. Det vil betyde en massiv indtjening i 2022,« siger han.

Læs også
Top job