Erhverv

Elon Musk afslører sin skat efter stikpille fra kendt politiker

Teslas topchef og verdens rigeste person, Elon Musk, påstår på Twitter, at han kommer til at betale mere end 11 mia. dollars i skat i 2021.

Elon Musk er chef for elbilproducenten Tesla og verdens rigeste person. Ifølge ham betaler han mere skat end nogen anden person i USA's historie. Foto: Aly Song/Reuters/Ritzau Scanpix.

Elon Musk har afsløret, hvor meget han efter eget udsagn betaler i skat.

I et tweet fortæller Tesla-chefen mandag, at han kommer til at betale over 11 mia. dollars i skat i 2021. Det svarer til ca. 72,5 mia. kr. ved dagens kurs.

Han har for nyligt hævdet, at han betaler mere i skat end nogen anden person i USA’s historie. Nu sætter han så tal på uden dog at fremlægge nogen dokumentation.

Elon Musk er ifølge Wall Street Journal verdens rigeste mand. Det meste af hans formue stammer fra hans aktier i elbilproducenten Tesla og rumrejseselskabet SpaceX, der vil gøre det muligt at kolonisere planeten Mars.

Erhvervsmagasinet Forbes opgør Elon Musks øjeblikkelige formue til 238 mia. dollars. Det er væsentligt mere end nummer to på listen, Amazons stifter Jeff Bezos, som er god for 192,3 mia. dollars.

Elon Musks tweet kommer godt en uge efter, at han blev kåret som årets person i 2021 af magasinet Time.

I forbindelse med kåringen tweetede senator Elizabeth Warren, at skattereglerne burde ændres, så Musk »faktisk begynder at betale skat i stedet for at nasse på alle os andre,« som hun formulerede det.

Elizabeth Warren forsøgte forgæves at blive demokraternes præsidentkandidat i 2020. Hun skabte sig et navn i kølvandet på finanskrisen, hvor hun kæmpede for mere regulering af bankerne.

Forbes anslog for nyligt, at Elon Musk formentlig skylder det amerikanske skattevæsen mindst 8,3 mia. dollars. Der er tale om skat på et løbende salg af aktier for omkring 13 mia. dollars, skriver mediet.

Tesla-chefen får ifølge Wall Street Journal ikke nogen løn for sit arbejde, men bliver i stedet betalt i aktier. Siden begyndelsen af 2020 er Teslas aktiekurs steget med over 950 pct. Kursen toppede foreløbigt 4. november 2021. Siden da er den faldet med lidt over 25 pct.

Elon Musk har tidligere kritiseret et forslag om at indføre skat på urealiserede kursgevinster i USA.

Læs også
Top job