Erhverv

Joe & The Juice taber millioner i Norge

Siden indtoget i Norge er det kun blevet til to år med overskud.

Joe & The Juice tabte igen millioner i Norge. Arkivfoto: Mikkel Berg PEdersen

Det danske juiceimperium Joe & The Juice har brændt penge af på indtoget i Norge - også i 2020, hvor det igen blev til en tocifret millionunderskud.

Det skriver bl.a. den norske medie E24.

Ifølge mediet tabte den danske juice-kæde 33 mio. norske kr. før skat sidste år, hvilket svarer til knapt 25 mio. danske kr. Også omsætningen tog et dyk ned til 116 mio. norske kr.

Det er det største underskud, siden kæden introducerede juicekonceptet for nordmændene, men også tidligere år har budt på negative bundlinjer i millionklassen. Samlet er underskuddet for Joe & The Juices norske forretninger således oppe på 109 mio. norske kr. før skat over de seneste seks år, skriver E24.

Det svarer til lidt over 81 mio. danske kr. ved dagens kurs.

Tendensen er dog ikke enestående for de norske forhold. Finans beskrev i sommers, hvordan regnskabet for juicekædens holdingselskab måtte præsentere et samlet underskud på 484,7 mio. kr. Det samlede tab for juiceimperiet var ligesom i Norge det hidtil største, selskabet endnu har set.

Også omsætningen faldt betragteligt og bevægede sig for første gang i tre år under én mia. kr.

»Vi havde en fantastisk start på 2020. Omsætningen steg med 24 pct., inden covid-19 gjorde det meget svært at drive restaurationsvirksomhed. Pandemien påvirkede selvsagt resten af 2020. Men med tanke på den krise vi og vores industri har været igennem, så er det et acceptabelt driftsresultat, vi leverer,« sagde adm. direktør Thomas Nørøxe i en kommentar i forbindelse med regnskabet.

Joe & The Juice har i øjeblikket omkring 300 barer på verdensplan og fortalte i september til Finans, at man i 2021 forventede igen at have en milliardomsætning.

Læs også
Top job