Erhverv

Egenkapitalen er væk, og der er ingen indtjening i Novak Djokovic' danske virksomhed

Tennisstjernen Novak Djokovic har investeret i et dansk selskab, hvor egenkapitalen er væk og der ingen indtjening er. Til gengæld håber selskabet på at revolutionere behandlingen af corona.

Den serbiske tennisspiller måtte rejse hjem, efter at australske myndigheder krævede ham vaccineret mod corona. Det ville Djokovic ikke, og dermed var han ude af Australian Open, inden turneringen gik i gang. Foto: REUTERS/Christopher Pike TPX IMAGES OF THE DAY

Den serbiske tennisstjerne Novak Djokovic har investeret i det danske selskab QuantBioRes, hvor den finansielle tilstand bærer præg af underskud og en negativ egenkapital.

Retter man blikket mod det første og eneste regnskab, som QuantBioRes har offentliggjort, bliver man mødt af et underskud på 1,1 mio. kr.

Regnskabsperioden går fra 3. juni til 31. december 2020 og afslører foruden millionunderskuddet en negativ egenkapital på 600.633 kr.

Selskabet forklarer i ledelsesberetningen, at QuantBioRes fortsat er på et stadie, hvor der ingen indtægter er.

»Selskabet er i en udviklingsfase og har således ingen indtægter. Kapitalejerne har tilkendegivet at ville understøtte den fortsatte udvikling for det kommende regnskabsår,« står der.

Tennisstjernen har været en del af ejerkredsen siden juni 2020 og ejer 41 pct. af selskabet, mens hans hustru Jelena Djokovic sidder på 39 pct. De sidste 20 pct. er ejet af Anthony Charles Slingsby, som har adresse i London.

Novak Djokovic har den seneste tid gjort sig bemærket i forbindelse med tennisturneringen Australian Open, som Djokovic endte med at droppe, fordi han ikke ønsker at lade sig vaccinere mod corona.

Det er imidlertid et krav fra de australske myndigheder, at alle indrejsende er vaccineret, og derfor endte Novak Djokovic med at rejse hjem uden mulighed for at forsvare sin titel ved den prestigefyldte tennisturnering.

Jeg har arbejdet med innovation i 20 år Jeg beskæftiger mig altid med, hvad jeg kalder ægte innovation.

Ivan Loncarevic, direktør og stifter af QuantBioRes

Netop coronapandemien er også central i Novak Djokovic’ danske selskab.

Ifølge QuantBioRes’ hjemmeside arbejder direktør og stifter Ivan Loncarevic på at udvikle en behandling mod netop coronavirus.

»QuantBioRes begynder at teste deaktiveringsmekanisme for covid-19 i juli 2020,« står der på hjemmesiden.

Hvor langt ledelsen er kommet med det ambitiøse projekt siden da fremgår ikke.

Til BT har Ivan Loncarevic forklaret, at QuantBioRes »er i stand til at designe en behandling, som kan blokere infektionsmekanismen mellem coronavirus og vores egne celler.«

Direktøren i Novak Djokovic’ danske selskab skriver ”innovation” som det første på listen af ord om sig selv på sin Linkedin-profil. Derudover fremgår det, at han dels har stiftet forskellige selskaber, dels har arbejdet med innovation på Syddansk Universitet i Odense.

Foruden sit arbejde med at udvikle en behandling mod corona har Ivan Loncarevic de seneste par år haft sit eget konsulentfirma, hvor han arbejder med innovation, konceptudvikling, projektledelse og funding.

Tidligere har han arbejdet med PR og kommunikation under navnet Den Gode Historie.

Ivan Loncarevic har ifølge Linkedin haft job både inden for energisektoren og industrisektoren, mens hans uddannelsesmæssige baggrund er formet inden for fysik og antropologi på Københavns Universitet.

»Jeg har arbejdet med innovation i 20 år Jeg beskæftiger mig altid med, hvad jeg kalder ægte innovation. Heldigvis har investorer tidligere troet på mig,« siger Ivan Loncarevic til BT.

Læs også
Top job