Erhverv

Ulovligt samarbejde: Flere diskoteker involveret i stor kartelsag

Flere diskoteker føjes til listen over steder, der har alle har samarbejdet ulovligt om at mindske konkurrencen i deres område. I alt 22 diskoteker er nu omfattet.

I alt har 22 diskoteker fået bøder for at have lavet aftaler om ikke at åbne filialer tæt på hinanden. Nogle af aftalerne har stået på i mere end 15 år.
Foto: Joachim Ladefoged

Yderligere fire jyske diskoteker har været en del af det kartel, som 18 diskoteker og deres fælles indkøbsselskab NOX Network fik bøder for i slutningen af sidste år. Det skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

De fire diskoteker har alle erkendt, at de har deltaget i den ulovlige praksis, hvor virksomhederne aftalte ikke at åbne filialer i hinandens byer eller i en radius af 20 km. Nogle af aftalerne har stået på i mere end 15 år.

»Her er tale om et kartel, hvor en række virksomheder har delt markedet imellem sig gennem mange år. Det skader forbrugerne og er en grov overtrædelse af konkurrenceloven,« siger Christian Schultz, formand for Konkurrencerådet, i pressemeddelelsen.

Det drejer sig om Ghost Bar i Middelfart, Tartan Pub i Vejle, Crazy Daisy i Vejen og Rustik og Flamingo i Randers. Diskotekerne har alle fået bøder mellem 57.000 og 111.000 kr. for at bryde konkurrenceloven.

Bøderne må maksimalt udgøre 10 pct. af virksomhedens samlede omsætningen året før. Det betyder, at bøderne er lave sammenlignet med lignende overtrædelser, fordi omsætningen i 2020 har været begrænset grundet nedlukninger og restriktioner.

Rustik og Flamingo i Randers får den største bøde for at have overtrådt loven i en periode fra 2004 til 2018.

I december sidste år fik 18 danske diskoteker en bøde for karteldannelse. Her lød den største bøde på 278.000 kr. til Skum i Helsingør. Skum og Crazy Daisy i Svendborg er de eneste indblandede diskoteker, der ikke ligger i Jylland.

Læs også
Top job