Erhverv

Udlandet kigger mod Danmarks lempelser af restriktionerne mod corona

Det er ikke kun i Danmark, at Mette Frederiksens pressemøde har vakt opsigt. Også udlandet har hæftet sig ved, at de danske restriktioner mod coronavirus bliver ophævet fra på tirsdag.

Det tyske medie Bild er et af de udenlandske medier, der har skrevet om Danmarks lempelse af coronarestriktioner. Foto: Screendump fra Bild. Statsminister Mette Frederiksen holdt onsdag aften pressemøde i Spejlsalen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Statsminister Mette Frederiksen holdt onsdag aften pressemøde i Spejlsalen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det var ikke kun danskerne, der sad vendt mod skærmen, da statsminister Mette Frederiksen onsdag aften holdt pressemøde og fortalte, vi fra tirsdag kan vinke farvel til stort set alle restriktioner mod corona. Det vækker også opsigt i udlandet, hvor flere medier har hæftet sig ved Mette Frederiksens udmelding.

Under overskrifter »Was ist denn mit DÄNEN los?« (Hvad er der galt med danskerne?, red.) skriver det tyske medie Bild bl.a.

»I Danmark er antallet af corona-tilfælde højere end nogensinde. Ikke desto mindre ønsker regeringen at ophæve alle restriktioner i slutningen af januar.«

Også den britiske avis The Guardian har bidt mærke i Mette Frederiksens udmelding og kommenterer den i sin liveblog under overskriften »Storbritannien reporterer om 346 daglige dødsfald - Danmark vil ophæve alle restriktioner«.

Her beskriver avisen, hvordan Danmark fra 1. februar vil genåbne natklubber, restauranter og barer og afskaffe krav om mundbind.

Også i USA har nyheden om de ophævede danske restriktioner vakt opsigt. Under overskriften »Danmark bliver det første land i EU til at skrotte alle covid-19-restriktioner« beskriver det politiske medie Politico, hvordan Mette Frederiksen på pressemødet sagde, at det var tid til, at danskerne igen fandt smilet frem.

Politico skriver også, at vaccinerne har spillet en stor rolle i den danske beslutning. I Danmark er 80,9 pct. af befolkningen nu færdigvaccineret. Det gælder blot for 63,7 pct. af befolkningen i USA.

Også det amerikanske finansmedie Bloomberg skriver om Danmarks genåbning. I artiklen står der bl.a., hvordan Danmark ikke længere ser corona som en samfundskritisk sygdom, mens en grafik viser, hvordan Danmark er det land i verden, hvor omikron forholdsvist har spredt sig hurtigst.

Bloomberg skriver også, hvordan Danmark er et skridt foran sine nordiske naboer, men at myndighederne i Sverige også forventer at kunne fjerne de fleste restriktioner om et par uger.

Læs også
Top job