Erhverv

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Hver tredje elev i hotel- og restaurationsbranchen har været udsat for sexchikane, viste en undersøgelse fra 2019. Foto: Olivia Loftlund/Ritzau Scanpix

Endnu en Me Too-bølge er i fuld gang i restaurationsverdenen, hvor hundredevis af tidligere ansatte i disse dage flittigt deler chikane- og sexismesager på sociale medier som Instagram.

Den nye bølge er anført af bl.a. Lisa Lind Dunbar, der i mange år har arbejdet på landets toprestauranter samt som vinskribent på Politiken. Da hun begyndte at dele historier om overgreb og giftig arbejdskultur i branchen bl.a. i Magasinet Atlas, vrimlede det ind med vidnesbyrd fra tidligere og nuværende medarbejdere, der har oplevet det samme...

Læs også
Top job