Ny discountkæde i Danmark: Første butik er på vej

En hurtigtvoksende discountkæde fra Sverige er på vej til Danmark. Konceptet er beskrevet som en blanding af Harald Nyborg og Flying Tiger Copenhagen.

Dollarstore-butikkerne er meget populære i Sverige. Den succesfulde kæde er på vej til Danmark og har store ambitioner. Foto: PR/Dollarstore

Dollarstore, der beskrives som Sveriges hurtigstvoksende discountkæde, er på vej til Danmark.

Nu har kæden sikret sig et lejemål i Brønderslev, hvor en butik på 3.100 kvadratmeter er ved at blive opført og fra oktober udlejes til selskabet bag det danske Dollarstore.

Det fremgår af et investeringsprojekt, som Danmarks førende udbyder af erhvervsejendomme Blue Capital netop har offentliggjort.

Martin Kibsgaard Jensen, direktør i Blue Capital, bekræfter udbuddet af Dollarstore-ejendommen i Brønderslev, som investorer nu kan købe sig ind i.

»Dollarstore er virkelig en spændende kæde, som kommer til at tage en plads i det danske marked, der ikke er besat i forvejen. Jeg får mange henvendelser fra ejendomsudviklere, som gerne vil opføre Dollarstore-butikker. Så jeg tror godt, vi kan forvente flere butikker fra den kæde,« siger han.

Finans har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Thomas Jellum, der er topchef i Dollarstore og desuden indsat som direktør i selskabet Ahlberg Dollarstore ApS. Jellum har en fortid som landechef for Netto i Danmark.

I april 2021 fortalte Thomas Jellum dog Ekstra Bladet, at Dollarstore havde en ambition om at åbne 50 danske butikker inden for tre år.

»Dollarstore er ikke et koncept, der findes i Danmark. Vi minder nok lidt om en blanding af Tiger Copenhagen og Harald Nyborg - bare større,« sagde han til Ekstra Bladet.

Samtidig slog han fast, at Dollarstore ikke kommer til at ligge i storcentre, men mere vil have samme type beliggenhed som kæderne Ikea og T Hansen.

Butikkerne fra den svenske discountkæde sælger kosmetiske varer til personlige pleje og husholdnings- bolig- og haveudstyr til lave priser.

Én af de spillere, som Dollarstore kommer til at kæmpe med i Danmark, er Normal. Her holder medstifter og adm. direktør, Torben Mouritsen, et vågent øje med den nye kommende spiller i den danske detailbranche.

»Jeg kender Dollarstore fra Sverige, hvor de er kendt for at placere sig i områder, som man skal køre til. Vi har andre typer beliggenheder i Normal. I forhold til vores sortiment er der et begrænset overlap, men vi følger da med i, hvilke priser Dollarstore sælger varerne til i Danmark,« siger han og sammenligner Dollarstore med kæden A-Z, som engang havde en stribe varehuse i Jylland.

Dollarstore åbnede sin første butik i 1999. De seneste år er kæden vokset eksplosivt og er nu oppe på 118 butikker i Sverige.

Dollarstore omsatte i 2020/2021 for næsten 4 mia. svenske kr. og havde et overskud på 72 mio. svenske kr.

Det er endnu uklart, om den danske del af Dollarstore får samme navn og logo som i Sverige, da der i forvejen er en discountbutik i Danmark med navnet Dollarstore.

Samtidig vides det endnu ikke, om butikken i Brønderslev ender med at blive kædens første i Danmark. Dollarstore kan nemlig vælge at leje sig ind i allerede eksisterende ejendomme, der ikke kræver opførelse som bygningen i Brønderslev.

Læs også
Top job